Livet, Löpning

Morgonlöpning!

Jag imponeras av dem som kör morgoncardio. De som stiger upp okristligt tidigt för att ge sig ut på en promenad eller löprunda medan alla andra sover. Jag vill bli en sådan person.

Det var oerhört segt att ta sig upp när klockan först ringde kl. 06:00. Jag snoozade i en kvart och steg sedan upp och tog på mig löparkläderna som jag lagt fram kvällen innan. Allt för att göra det här så lätt som möjligt.

Idag blev det FiveFingers och jag pinnade bort till skogen där jag sprang ett varv. Det är smala blandat med breda grusvägar och på vissa ställen var det nästan igenväxt av grönska (läs: brännässlor). Jag mötte tre-fyra personer som var ute och morgonrastade sina hundar och så en o annan cyklist.

När jag kom tillbaka till gården efter en halvtimme hade jag sprungit 4,4 km. Jag tog av mig mina FiveFingers och gick barfota i det daggblöta gräset. Då kunde jag inte låta bli att känna att det här nog inte var så dumt ändå :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply sofia 29 augusti, 2011 at 09:11

  Imponerande!

  Jag hade en period (en höst) för något år sedan då jag kunde gå upp och springa ett varv innan första föreläsningen för dagen. Men då började jag först kl 10 ;) Det kändes bra, men tyvärr blev det ingen vana… Hoppas du lyckas bättre!

  • Reply Dessi 29 augusti, 2011 at 10:00

   Man kommer ju verkligen igång på ett annat sätt. :)

 • Reply Julia 29 augusti, 2011 at 09:12

  Å det är verkligen en underbar känsla! Men får jag fråga dig, får du aldrig ont i sulorna av att springa på asfalt eller grusiga stigar i FF? Jag tycker det gör ont och har märkt att jag spänner mig vilket leder till sämre upplevelse och att det går saktare :(

  • Reply Dessi 29 augusti, 2011 at 09:50

   Hej! :) Jag har inte upplevt det du beskriver, men däremot gör det ont om jag springer helt barfota. Ibland tar jag dock av mig mina fivefingers och springer barfota den sista biten för att vänja sulorna. Hur länge har du sprungit i dina? Det kanske är en vanesak? :)

   • Reply Julia 29 augusti, 2011 at 10:39

    Jag har sprungit med VFF eller helt barfota på löpband i ca 1 år så jag borde ha vant mig tycker jag. I början gjorde det aldrig ont med sedan i somras känns det inte lika bra. Springer en del ändå men saknar avslappningen och njutningen i att känna stigen under fötterna.

    • Reply Dessi 29 augusti, 2011 at 11:03

     Nej :( Vad tråkigt. Är du medlem på funbeat? Det finns ett barfotaforum där, någon där kanske kan säga vad det beror på? Annars finns det ju olika typer av fivefingers med olika tjocka sulor. Jag själv skulle gärna vilja ha ett par KSO Trek Sport till terränglöpning då den har grövre och lite tjockare sula som ska ge bättre grepp.

 • Reply Coyntha 29 augusti, 2011 at 09:38

  Det är den bästa sätt att starta dagen!! Bra jobbat!
  Jag älskar att morgonträna!
  kram

  • Reply Dessi 29 augusti, 2011 at 09:50

   Ja! :D

 • Reply Sofia 29 augusti, 2011 at 12:32

  Härligt! Jag måste börja med det där igen, man mår kult bra hela dagen när träningen är avklarad!!

 • Reply Emmas Form 30 augusti, 2011 at 17:02

  Tycker också morgonträningen är bäst. Men det är omöjligt för mig för då skulle jag behöva kliva upp typ 03.30 och det kommer aldrig ske ;)

  På helgen tycker jag om att köra träningen på förmiddagen i alla fall så den liksom är ”bortgjord”. =)

 • Reply Suzan 1 september, 2011 at 10:21

  imponerande att du kör med Fivefingers!! Coolt!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.