Livet, Tankar

Mörker

Ibland vet jag inte vad det är för fel på mig. Sedan ett par år tillbaka har jag återkommande depressioner. Inte så illa att jag är konstant ledsen och allt bara är svart, utan mer en känsla av att allt tynger mig. Allt är liksom jobbigt. Det är skitjobbigt att gå upp på morgnarna, att duscha, att sminka sig..

Inte ens träningen är rolig. Jag är precis frisk efter en förkylning och man hade ju kunnat tro att jag skulle flänga iväg till gymmet direkt, men jag har ingen som helst lust alls. Jag var ute och sprang i lördags. Kände ingenting.

Hoppas det vänder snart.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elna 2 februari, 2016 at 13:07

  Åh. Så himla, himla tråkigt det är, förbannade depp-perioder alltså. Jag håller tummen mitt allra hårdaste för att det ska vända för dig snart. För mig vände det i fredags när jag lyckades dra iväg min deppiga kropp till den där långa trappan i Gränna – efter fem vändor upp och ned kändes det ljust på riktigt för första gången på ett par veckor.

  Hur länge brukar det hålla i sig för dig? Eller varierar det?

  KRAM!!!

  • Reply dessi 3 februari, 2016 at 17:55

   Tack Elna! Det varier hur länge det håller i. Har i stort sett känt mig mer dämpad sedan ett år tillbaka, men med bättre perioder. Nu är jag oerhört trött igen. Jag har förstått att det handlar om att jag har så höga krav på mig själv och min omgivning. Perfektionism hänger ofta ihop med ångest och depression :(

 • Reply sofia 3 februari, 2016 at 23:46

  lider också av återkommande depressioner. för min del har det slutat med att jag fått äta SSRI och gå i terapi en gång i veckan hos en psykolog. jag vet att det inte är ett alternativ för alla, men det har hjälpt mig oerhört mycket för att ta mitt humör upp det där snäppet som krävs för att orka med livet.
  hoppas det ljusnar för dig. kram!

  • Reply dessi 5 februari, 2016 at 15:40

   Tack för att du delar med dig! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.