Projekt: 100 kg i marklyft

70 kg i mark

Häpp! Här ska det bli utveckling! Testade mitt förra upplägg men det innehöll bara ett tungt set marklyft per pass (två per vecka). Och jag känner inte att jag kommer utvecklas för att så småningom ta 100 kg, så jag gjorde om gjorde rätt. För att kunna ta 100 kg i mark så kommer jag köra två pass per vecka där jag i huvudsak fokuserar på just marklyft. Alla andra pass kommer jag köra knäböjar (thrusters är en nygammal favorit!) och annat roligt. Det är inte så noga vad jag kör, bara jag utmanar mina muskler och har kul under tiden. Så tänker jag.

Dagens pass:

Marklyft (40kg x 8, 60kg x 5,70kg x 1, 50kg x 5)
Skivstångsrodd (3×8)
Militärpress (3×8)
Thrusters (2×5)
Skull crushers (3×8)
Boxhopp (mina livs första!)

70 kg i mark i videon. Gjorde först ett försök som misslyckades, men efter en paus gav jag mig på det igen och fick upp stången. En bit från 85 som jag tog i fjol, men jag jobbar på det!

För att sätta 70 kg i perspektiv.. Det vore som att jag lyfte upp Fredrik från backen. Han väger ca 72-73 kg.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rund är också en form! 29 december, 2013 at 22:46

    Grymme-dej som fixade boxhopp! Grattis!! :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.