Projekt: 100 kg i marklyft

Never two in a row

Jag läste nånstans att om man ska träna och missar ett pass så är det viktigt att hoppa upp på hästen igen. Om man nu följer ett visst träningschema/precis har börjat träna och vill bli bättre på något vill säga. Att missa en träning är lätt hänt, men se då till att ta igen det nästa dag. Två missade pass och du har tappat momentum. Man skulle enkelt kunna förklara det som att det är svårare att hoppa upp på hästen igen ju fler pass man missar.

Igår kunde jag bara inte klämma in någon träning. Jag hann inte med det med tanke på hur dagen såg ut. Så då ställde jag klockan och gick upp idag på självaste julafton och åkte till gymmet och lyfte skrot. Knäböj, press och marklyft. Kände mig inte helt fokuserad och var så ivrig på att öka vikterna i böjen och marken att jag kände att tekniken blev lidande. Och det är ju inte meningen. Att höja utan att kunna utföra övningen korrekt är dumt. Så jag backar och försöker igen senare.

Ja just det, schemat jag följer ser ut såhär:

Pass A
3 x 5 Knäböj
3 x 5 Press (Ståendes, med stång över huvudet, kallas även militärpress)
1 x 5 Marklyft

Pass B
3 x 5 Knäböj
3 x 5 Bänkpress
5 x 3 Styrkevändningar

Jag tränar tre pass i veckan och utför hela tiden vartannat pass. Vecka ett gör jag alltså: ABA, och vecka två gör jag: BAB osv. Man ska ha minst en dag vila mellan passen, så man kan till exempel träna måndag-onsdag-fredag. Ambitionen är att öka vikterna så ofta som möjligt även om det bara handlar om något kilo i taget.

Förutom det lägger jag in ett intervallpass och ett längre konditionspass (löpning eller cykel) i veckan om jag känner för det.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rund är också en form! 25 december, 2013 at 13:12

  Klokt att tänka på tekniken istället för vikterna!
  God fortsättning! :-)

  Kram M

 • Reply Josefin 13 januari, 2014 at 07:05

  funkade skitbra när jag körde det upplägget.. Backade rätt rejält på vikterna och körde lätt de första passen, men såg till att höja varje pass. Innear nya personbästa på alla övningar. Men jag körde inte styrkevändningar. Kan dock inte för tillfället alls komma på vad jag körde istället…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.