Projekt: 100 kg i marklyft

Tunga basövningar

Dagens pass:
5×3 knäböj
3×5 styrkevändningar
1×5 marklyft

Väldigt få reps med TUNGA vikter. Knäböj har jag inte kört på ett tag och ville få in självförtroendet igen och maxade inte där. Jag höjer till nästa gång istället.

img_0026

Styrkevändningar är en explosiv övning som jag inte kört mycket alls. Här fick det räcka med bara stången (som väger 20 kg) eftersom jag inte är tillräckligt explosiv för att få upp stången i slutläget med tyngre vikter än. Videon visar hur en styrkevändning (även kallad power clean) ser ut och utförs:

Marklyften var riktigt gristunga efter att ha kört knäböj och styrkevändningar innan. Här körde jag på 50 kg. En vikt jag annars rep:ar på 8×3 på. Här skulle jag bara köra ett set med fem repetitioner. Testade först med 60 kg men fick inte upp stången.

Tanken är att jag ska köra det här schemat tre gånger i veckan, där jag varannat pass byter ut styrkevändningar mot militärpress. Jag älskar övningar som involverar stora muskelgrupper där man kan ta tunga vikter. Jag ska bli stark och det här verkar perfekt.

IMG_0047

IMG_0054

IMG_0062

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rund är också en form! 21 december, 2013 at 19:43

  Härligt pass! Tungt är riktigt gött att köra!

 • Reply Jennie 23 december, 2013 at 12:09

  Låter som ett roligt och intressant upplägg. Tror jag ska köra det en testperiod efter nyår och se hur det känns. Det känns som att det kan vara något för mig. :)
  God Jul!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.