Hur många är det av er som följde med mig under min ”äggdeff”?
Under en två veckors period för tre år sedan åt jag nästan bara ägg, som ett experiment. Jag hade läst om jordnötssmörsdieten och tyckte att det var intressant men att det borde finnas ett sundare sätt att göra det på. Valet föll på ägg. Ägg har en perfekt näringssammansättning och innehåller allt kroppen behöver förutom vitamin C. Alla mina måltider utgjordes till 90% av ägg. Jag mådde toppen och rasade i vikt!
Fördelen med att äta lågkolhydratkost är att man vid enformiga dieter som denna inte går upp i vikt sedan igen när man börjar äta mer varierat eftersom båda dieterna håller insulinnivåerna låga.
Vad säger ni om en äggdeff light? Ägg till frukost, vanlig lågkolhydratkost till lunch och så ägg och kanske kesella 1% (för proteinets skull) till middag?
Nu för tiden ska det tydligen också finnas fädigkokta och skalade ägg att köpa på ICA.
Jag säger:
Bring it on!
Började dagen med två kokta ägg. Som jag skalat själv.
4 Comments
Jag tror att de kommer funka jättebra! Lycka till! :D
Vad härligt att du tror på mig! :)
Är du allvarlig eller? Färdigkokta och skalade ägg? På ICA? Mycket märkligt. Men det andra låter bra, det kommer säkert fungera kanon!! Hejja dig!
Haha ja! Jag vet inte vad jag ska tycka om det riktigt. Både praktiskt och korkat liksom :)