Löpning

Svar från magnetkameraundersökningen!

För två veckor sedan var jag i Motala och gjorde en magnetkameraundersökning av mina smalben. Idag fick jag reda på min dom: medialt tibialt stressyndrom det vill säga benhinneinflammation som Dr Palmefors skriver är ett förstadie till utmattningsfraktur. Här kan ni läsa mer om benhinneinflammation.

I brevet jag fick skrev Dr Palmefors att det var viktigt att jag respekterade smärtan och att jag måste vänta ut skadan. Med andra ord måste jag vila. Annars riskerar jag att få en fraktur på underbenen.

Något mer stod det inte i brevet. Jag känner att en del saker är lite oklara. Hur länge ska jag vila? När vet jag att det är läkt? Hur kommer jag igång igen sen? Det jag vet är att det iallafall tar längre tid än två månader då jag avstod från löpning och annan träning som belastar benhinnorna i två månader hösten 2009. Det hjälpte inte. Det känns som att jag borde fått en besökstid, men någon kallelse med brevet fick jag inte.

Men nu vet jag iallafall hur det ligger till. Vila vila vila. Det suger. Löpningen är den mest tillgängliga träningen för min del. Det är den träningsform jag anammat allra bäst och det är förbaskat kul att upptäcka världen genom att springa. Jag tycker inte om att träna på gym, även om jag försökt att verkligen tycka om det. Där har jag ett dilemma då jag vet att jag borde styrketräna för att stärka rygg, axlar och bål för att förbättra min hållning. Men det är SÅ tråkigt!

Frågan är nu hur det blir med alla lopp som jag är anmäld till nu under hösten. Lopp jag sett fram emot att springa. :(

Promenader är helt OK. Speciellt såhär års med kameraväskan på axeln och med vetskapen att det gör mig gott nu. Jag får se det från den ljusa sidan. Om jag inte kan springa kan jag satsa helhjärtat på att äta så bra som möjligt för att kroppen ska bli nöjd och släppa ifrån sig några pannor. Jag behöver inte ladda inför några springpass som fuckar upp min förbränning och ökar mitt sötsug.

För att kunna satsa på löpningen nästa år är det nödvändigt att läka den här skadan nu.

Allt går!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Martin "Projekt Barfota" 5 oktober, 2011 at 20:36

  Skönt att nu veta vad det är!
  Men usch vad drygt att inte kunna springa. Jag börjar själv klättra på väggarna så fort det går ett par dagar utan löpning :'(

  Lyssna på kroppen och ta det successivt.

  Håller tummar och tår att det inte tar allt för lång tid!!

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 20:39

   Tack Martin! :) Jo jag känner detsamma. Jag får försöka hitta något som jag tycker är lika kul eller iallafall tillräckligt kul.

 • Reply Florence 5 oktober, 2011 at 20:43

  Tråkig information, men du får göra av med kalorierna på annat sätt ett tag framöver. Kanske raska promenader på minst en timme istället för joggingrundor på halva tiden.
  Kram

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 20:45

   Ja precis! Så länge benhinnorna inte belastas så tar jag gärna promenader :) Jag har ju Stångån precis utanför kontoret så jag skulle ju kunna ta en halvtimmes promenad där på lunchrasterna.

 • Reply Elisabeth 5 oktober, 2011 at 21:04

  Skönt att få svar på varför du haft ont, jag hoppas du kommer tillrätta med de små benen genom vila. Kanske göra klassikern och ringa sjukvårdsupplysningen om hur länge man brukar behöva vila, och kanske få förslag på alternativ träning.

  Kramis

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 22:32

   Vid ”vanlig” benhinneinflammation säger de 14 dagar så det är ju inte alls tillräckligt tyvärr. Jag får promenera, cykla och simma :)

 • Reply Amaryllis 5 oktober, 2011 at 22:06

  Jag tror inte att du ska promenera såå mycket heller! Men du kan t.ex simma och vattenspringa.(Springa i djupt vatten med flytbälte) Då stärker du hållningen men belastar inte benen. Testa! Kanske finner du det ok.
  Hoppas på god bättring för dig!

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 22:31

   Tack! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.