Besöksmål

Åls Stenhus, vid norra Roxens strand

Vilket coolt ställe jag hittade till idag! Bloggen och instagramkontot Ta dig ut har skrivit om Åls Stenhus och jag har haft denna plats att besöka på min äventyrslista i flera månader. Idag stod alla stjärnor i rad och jag kunde äntligen ge mig av! Solen sken och det var en fin biltur motsols via Norsholm bort mot Grensholm Herrgård där man parkerar bilen för att sedan traska till fots de sista ca 2 km.

På vägen går man förbi en kohage och en vacker strand. Det ser ödsligt ut men helt ensam var jag inte; två killar med metalldetektorer gick runt stirrandes ner i marken. Undrar om de ens lade märke till mig? Och undrar om de hittade guld?

Borgen Ål uppfördes uppe på en bergsknalle, med milsvid utsikt över Roxen, på 1400-talet. Det var lite halvflåsigt att ta sig upp sista biten och ett par korpar satt i en tall intill och tittade nyfiket på mig. Här får man också se upp vart man sätter fötterna, ett par snäckor hade en fin kärleksstund och det hade varit synd att avsluta myset abrupt med hjälp av min fot.

Det här är en av de vackraste platser jag besökt över huvud taget här i Östergötland, och det var så fint att åka hit på egen hand och inte ha någon tid att passa eller någon annan att anpassa sig till. Det var bara jag, min kamera och naturen. 50 meter från bilen tillbaka från äventyren öppnade sig himlen! Ibland har man tur med vädret.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.