Livet

Sommaren 2024 so far

Det är juli och jag sitter vid datorn, lyssnar på Creedence och skriver detta. Har precis kommit hem från en landsvägsrunda som får höga betyg vad gäller känsla och kraft. Det var 2-3 (om inte 4?!) år sedan jag cyklade landsväg senast. Det var innan jag blev dålig för två år sedan..

Detta är nog det största som har hänt denna sommar, eller kanske i hela mitt vuxna liv. Vad jag trott varit utmattning/sköldkörteln/stress har visat sig (antagligen) vara mastcellsaktiveringssyndrom. Jag har ingen fastställd diagnos utan detta har jag fått göra research på själv. Det har nästan varit ett heltidsjobb att läsa på, begränsa mitt liv för att kroppen inte ska bli triggad, äta sunt osv. Det har varit en lång process, men jag kan nu säga att jag är frisk och har varit i över fem veckor. Om ni är intresserade så kan jag skriva ett inlägg om hur jag gick från sängliggandes till att leva ett normalt aktivt liv.

Midsommarafton på Bergs MTB Arena

Midsommarafton inföll den 21:e juni i år. Runt denna tid går tankarna till min farfar som ganska hastigt gick bort i april i år efter en operation som han aldrig återhämtade sig ifrån. Han blev 90 år gammal och skulle ha fyllt 91 år den 23:e juni. Han betydde väldigt mycket för mig och jag vet att han höll mig kär. Nu finns han inte mer och jag gråter varje gång jag tänker på min fina lilla farfar. 2024 har hittills varit ett kontrasternas år. Jag är lycklig för att jag är frisk, men jag sörjer att han inte längre finns.

Under midsommartider har oftast jag och Fredrik inga storslagna planer och kan därför vara spontana och påhittiga. I år åkte vi till Bergs Gård utanför Trosa och cyklade med Tobias och hans tjej Jessica. Båda cyklar e-mtb och Fredrik hyrde en på plats. Så vi var fyra personer som surrade runt i skogen och tjoade av lycka och svor av frustration. Den sista banan vi cyklade för dagen heter Bergochdalbanan och är 100% teknisk. Det finns inga släta stigar att återhämta sig utan det är sten, rötter och åter sten.. Vill ni se en video från dagen så har jag filmat och klippt ihop en som går att se på min YouTube-kanal. En härlig dag med likasinnade!

Midsommar-crew!

Tobbe gör obligatorisk pose-pekning

Restaurangen fixade korv och sallad till mig som äter low carb, tackar!

Utflykt till Gränna

Några dagar senare åkte jag, Fredrik och hans brorson Tim till Gränna. Det var första gången Tim var där så vi passade på att visa honom allt det vi uppskattar med trakten; Brahehus, Röttle by, Grännaberget och alla polkagrisbutiker. Vi besökte även en strand i Girabäckens naturreservat på vägen hem.. Vättern var svinkall! Tror det var 12 grader i vattnet och jag var den enda som badade.

Utsikten från Brahehus

Röttle by

Hamnen i Röttle med en liten fin sandstrand

Stor och liten :)

Vattenfallet i Röttle by

Träning och sånt

Eftersom jag kunnat börja träna igen så gör jag det helst så ofta jag kan och vill. Jag cyklar mtb, styrketränar och cyklar från och med idag landsväg igen. Jag vill gärna gå på något pass på Friskis, har t ex saknat Cirkelfys. I höst är det dessutom invigning av nya Friskis&Svettis i Motala! 9 september smäller det, det vill ni inte missa! Läs mer om det på Friskis Linköpings hemsida.

Min kondition är ganska dålig efter två år av nästan noll träning, men jag är så taggad på att bygga upp den igen må ni tro! Dessutom mår jag SÅ bra efter ett ordentligt konditionspass.

Skönt att kunna använda kroppen som jag vill igen

Rosa spåret i Linköping. Så fint och lummigt på sina ställen

Förbi Edhaga gård i Tinnerö ligger små fina fågelsjöar och kohagar

Så fint ljus en kväll i juni

Vandringsleden runt Rosenkällasjön promenerade vi här om dagen och tittade på fåglar

HUR fint?!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.