Styrketräning

Därför gillar jag att lyfta tungt

Det finns många anledningar men de främsta är min syn på min kropp och att det är jävligt gött å känna sig stark! Jag kan rekommendera det till alla verkligen.

Såhär:

Det finns studier som visar att de som tränar har en mer positiv kroppsuppfattning och har bättre självförtroende än de som är inaktiva. Det vet många av oss redan. Och det handlar inte om att personer som tränar har en snällare kroppssyn för att de har gått ner i vikt, har mer muskler och ser snygga ut nakna, nej det handlar faktiskt om andra saker. Som att bli bra på nånting, och vi människor gillar att vara bra på saker. Det kan handla om att få bättre koordination av att gå på aerobics två gånger i veckan och såklart av de endorfiner som utsöndras när vi tränar.

Generellt tycker jag att styrkelyft är en av de sporter som stärker självförtroendet mest. Allt fokus på hur kroppen ser ut är borta, det handlar bara om hur mycket du kan lyfta. Det handlar om att bli starkare vecka efter vecka och det är en underbart förlösande känsla.

Det tar ganska lång tid att utveckla muskler som tjej. Det kan ta år av hårt tränande för att utveckla muskler som syns. Folk föds alltså inte med en muskulös kropp (eller bra gener som gör att 10 pass på gymmet gör att de ser ut som fitnessmodeller) som många verkar tro. Jag önskar det vore så, alltså jag föddes med såna skitgener så det kommer ta mig 15 år innan man ser en enda muskel på denna kropp!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jennie 2 januari, 2018 at 14:08

    Att känna sig stark är den bästa känslan som finns! Hjälpte min bror att flytta förra veckan, bar sängar och tunga lådor upp och ner för trappor. Ingen som helst tanke på att ”det där får nån annan ta för det orkar inte lilla jag”. Nä, allt går med en stark kropp, man måste bara ta i lite mer ibland. Älskar känslan!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.