Styrketräning

Bänkat på bonngymmet

När klockan är sent och man är sugen på att bänka så åker man lämpligt till Gårdsätter gym som ligger ca 2 km från oss. Vi upptäckte det här gymmet när vi redan bott är ute i ett år, men hey, bättre sent än aldrig!

Ikväll satte jag på mig mina partytights och så åkte vi dit och lyfte lite skrot. Såhär såg kvällens pass ut:

Bänkpress:
Tom stång x 12
30kg x 11
35kg x 4
32,5kg x 8
32.5kg x 7

Liggande triceps extensions:
5kg på stången x 14
7,5kg x 8
7,5kg x 8
7,5kg x 10

Hantelcurls:
5kg x 20
7,5kg x 16
7,5kg x 16
7,5kg x 20

Hantellyft åt sidan:
2,5kgx3x15

Något jag lärt mig och som hjälper mig att fortsätta styrketräna och tycka det är kul är förståelsen för att alla pass inte måste innebära en styrkeökning, i vare sig vikt eller reps. Även om det gått väldigt bra i bänken de senaste månaderna så ökar jag inte varje pass. Ibland gör jag 15 reps på 30 kg, idag orkade jag bara 11. Ibland orkar jag bara 10..

Och det gör ingenting, för nästa pass kanske jag orkar fler på den vikten eller fler på en ännu tyngre vikt. Resan kommer vara lite vinglig och inte spikrak uppåt. Så länge utvecklingskurvan generellt går uppåt så är det positivt :)


Liggande triceps extensions med easy curl-stång är superbra för att träna triceps alla tre huvuden, och en utmärkt övning för att bli starkare i bänkpress.Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Trail & Inspiration 7 februari, 2018 at 10:57

    Så är det verkligen! Det gäller att se den ”generella” utvecklingskurvan. Inte dagsformen!
    Grymma du!

    Kram M

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.