Styrketräning

Släpp inte stången!

Idag åkte jag sent till gymmet. Var där runt 20-tiden. Och det var KNÖKFULLT. Tror jag såg på instagram att Campushallen hade nån kampanj nu då alla anställda på LiU (Linköpings Universitet) fick gratis träning den här veckan. Trodde det skulle vara lugnare så pass sent, men där hade jag allt fel!

Först hade jag lurat mig själv att jag bara skulle köra tunga militärpressar (kul ju!). Det var lite motigt att komma iväg till gymmet ikväll, och genom att intala mig själv att jag skulle göra nåt riktigt kul hjälper ju. Men på plats kände jag att kroppen var lite klen. Jag hade inte tankat med tillräckligt mycket bränsle idag. Och det känns direkt när jag kommer in bland maskinerna och skivstängerna. Kunde inte tagga till, hade igen energi att göra av med. Så jag fick tänka om.

Körde omvända flyes för baksida axlar i en maskin, och störde mig på att killen som gjorde frivändningar bredvid mig släppte stången, när han tyckte att rörelsen var slut, hela tiden. Typ 10 ggr på raken. Är det inte också träning att kontrollerat sätta tillbaka stången på marken? När jag kör t ex marklyft håller jag emot på vägen ner och sätter ner stången utan att göra oväsen för mig. För mig handlar det om respekt. Att respektera stången genom att inte släppa den. Ok om man precis maxat 1 RM, DÅ skulle det kunna vara OK att släppa stången av ren utmattning/extas/whatever. Vad tänker ni kring det?

Iallafall så gick jag bort till en tom hörna och tränade bålstabilitet istället för att lyfta tungt. Det gick ju det med! Har fått ett schema att träna efter av en PT. Ska köra bålstabilitet i 10-12 veckor (är inne på typ vecka tre nu), men byta ut övningarna efter fem veckor.

När jag kom hem tryckte jag en Ben & Jerry’s Cookie Dough för att orka maxa på träning imorrn.

Obs! Gammal bild i inläggshuvudet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.