Styrketräning

Bänkpress Boogie

Efter en vecka utan att direkt kunnat tanka så mycket energi har jag känt mig ganska livlös. Ni vet man existerar, men man lever inte. Lever inte upp, man är inte glad utan bara gör utan att brinna.

Så trots att jag fått mens och jag inte brukar vilja träna då pga smärtor och muskelsvaghet så åkte vi till gymmet ikväll, 3 mil enkel väg. För att jag behövde få ny positiv energi. Det är sällan som ett träningspass nu för tiden får mig på dåligt humör. Tidigare har jag kunnat bli skitsur för att jag inte får feeling när jag tränar, men jag är så kär i bänkpress nu så i stort sett alla pass är roliga.

I måndags hade jag ett så jäkla bra bänkpress-pass! Jag tog olika reps-PB:n i alla set, och jag körde stege med stigande vikt upp till 40 kg som är (var) mitt 1RM max. Såhär såg det bänkpasset ut:

30 kg x 15
32,5 kg x 10
35 kg x 6
37 kg x 4
40 kg x 2
42,5 kg –

Gjorde alltså TVÅ reps på 40 kg som är mitt några veckor gamla 1 RM max. Slutsatsen är att 40 kg inte längre är mitt 1 RM max utan 2 RM max. Bommade en rep på 42,5 kg men jag tror jag kommer sätta den snart när jag inte kört tusen reps innan ;)

Om jag går tillbaka till ett pass i december så gjorde jag 3:or på 30 kg, i måndags gjorde jag 15(!) reps på samma vikt.

Ikväll har jag köpt Styrkelabbets Bänkpress Boogie som är ett träningsschema för just bänkpress. Mitt upplägg har ju hittills funkat asbra, men det är kul att läsa på och se om jag kan göra något annorlunda.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.