Besöksmål, Mountainbike

Bergs Gård MTB Arena på vintern

Vintercykling då. Ingenting jag direkt har någon vana av, ty jag är en solskenscyklist. Men! Cykligen blev roligare sedan jag skaffade en e-mtb och det känns lättare att cykla året om. Att cykla i snö är däremot supertungt och jättejobbigt, iallafall med en analog mtb. Jag vill att cyklingen ska vara en källa till glädje och äventyr! Bergs Gård ligger utanför Trosa och här finns bra och rolig cykling för alla. Har man ingen egen hoj finns det att hyra, och det var precis vad Fredrik gjorde. Han hyrde en e-mtb så att vi båda kunde cykla med ungefär samma ansträngning.

Nu är det den tredje gången jag är på Bergs gård och cyklar. Första gången var sommaren 2021 och andra gången hösten samma år.

Alla leder och loopar går uppe i skogen vid gården och här finns nog ett tiotal olika att välja på. Vi valde de lättaste eftersom snön i sig gjorde det mer utmanande. Bergsleden körde vi först, och jag tyckte det var läskigt i snön som var hal. Men efter lite uppvärmning flöt det ändå på bra. Gröngölingen var näst på tur. Det är en bred maskingrävd led med mycket flow. Och här låg det nog mest snö, upp till 20 cm på sina ställen. Däcken fick sämre fäste och stundvis var det som att köra offpist, lite läskigt och jättekul på samma gång. Vi avslutade med Farmors flow trail som ligger nere närmast byggnaderna.

Efter att ha varit ute och kört i 1,5 timme var jag helt slut! Tungt att manövrera en tung cykel i snö på det här sättet. Så vi besökte restaurangen och beställde varma mackor som smakade SÅ gott.

Bergs Gård har öppet året om, och man kan hyra cyklar och besöka gårdsbutiken, fika på cafét eller äta på restaurangen. Här finns stugor att hyra och även ställplats om man kommer med husvagn eller husbil. Nästa gång jag kommer hit vill jag bo i stuga med Fredrik i ett par nätter och cykla och besöka utflyktsmål i närheten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.