Löpning

Positivt besök hos Familjeläkarna

Idag hade jag avtalad tid med Lennart PalmeforsFamiljeläkarna. Han är specialiserad på idrottsskador och jag hade blivit rekommenderad att gå till honom av coach-Jonas. Vid 16-tiden var jag där och han började fråga mig hur mina benhinnebesvär yttrade sig och hur det kändes. Han berättade att det inte går att få inflammation i benet (skelettet) utan att det (i det här fallet) förmodligen handlar om en överbelastning på benet. Han klämde och kände och frågade mig vad målet och syftet med min löpning var. Mitt mål är att kunna springa fyra dagar i veckan och att utvecklas som jag vill utan att en skada sätter käppar i hjulet. Som det ser ut idag kan jag springa en, max två gånger i veckan och det främjar inte min utveckling precis.

Tidigare råd som hålfotsilägg och vila ratade han direkt. Vila ordineras när man inte riktigt vet hur man ska hantera problemet och hålfotsilägg rekommenderas av de som säljer sådana. Palmefors menade att det väldigt sällan behövs ilägg för den här typen av problem. Så istället för att fråga ut mig om vilka skor jag springer i och ordinera mig ilägg tog han mitt problem på allvar. Vi ska göra en mer grundlig undersökning med en magnetröntgen. Med hjälp av den kan man se hur omfattande problemet är. Jag kommer att bli kallad för detta.

Det är just det här jag har velat hela tiden. Att röntga mina ben och se hur det egentligen ser ut. Finns där någon skada eller beror mina problem på något annat?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply dessi.se » Nya skor & finkött 24 augusti, 2011 at 19:27

  […] läkarbesöket gick Fredrik och jag på skojakt. Mina ballerina-Converse börjar bli lite kalla nu och mina Dr […]

 • Reply Jennie 24 augusti, 2011 at 19:50

  Fast benhinneinflammation betyder ju inte inflammation i skelettet, utan är en inflammation och förtjockning av fascian in mot skelettet (tibia).

  • Reply Dessi 24 augusti, 2011 at 19:54

   Okej. Men det är inte säkert att det är en inflammation det handlar om, så det var det jag menade. Det ska iallafall bli skönt att utreda om det är benet som är skadat eller om det är kronisk benhinneinflammation.

 • Reply Jennie 24 augusti, 2011 at 20:28

  Nej, det behöver det ju inte vara. Det kan ju vara en stressfraktur, kompartment eller möjligen peritendinit och de två förstnämnda kan man i alla fall se på röntgen. :) Lycka till.

 • Reply sofia 24 augusti, 2011 at 22:55

  Så skönt att du är tagen på allvar! Hoppas ni kommer fram till en lösning på problemet!

  • Reply Dessi 24 augusti, 2011 at 22:56

   Tack Sofia! :D

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.