Träning

CrossFit igen!

Om jag fick välja ett enda gympass att gå på så skulle det bli CrossFit! Passet behandlar hela kroppen och både styrka och kondition. Jag gillar verkligen konceptet med funktionell träning. Jag hatar att lyfta vikter på gymmet, jag har ingen fantasi och jag blir lätt uttråkad. Så CrossFit är perfekt!

Efter passet träffade jag instruktören Andreas som frågade om det kändes bra med benhinnorna. Hittills har jag inte fått ont alls, jag försöker anpassa övningarna så de inte belastas. När alla andra kör jogg på stället eller upphopp gör jag snabba step-ups på brädan eller squats.

Den enda nackdelen är att det bara finns ett enda CrossFit-pass i veckan på Feelgood. Ge mig mer!

Hur många av er läsare tränar eller har testat på CrossFit? Vad tycker ni?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply lina 8 november, 2011 at 21:38

  Crossfit är grym träning! Jag har provat på ett renodlat crossfit gym i Kalmar, det var riktigt roligt! På gymmet här finns tyvärr inga crossfitpass men brukar lägga upp egna pass ibland. Superbra, rolig och utmanande träning för hela kroppen!

 • Reply HurtMaja 9 november, 2011 at 00:17

  Jag skulle vilja testa Crossfit!! Men jag tror inte det finns där jag bor, men det verkar värt att kolla upp ;)

 • Reply Julia 9 november, 2011 at 12:15

  Jag kör egen crossfit ute i skogen samt att min gymtränig är crossfit-inspirerad. Funktionell träning för hela kroppen is the shit! :)

 • Reply Christer 9 november, 2011 at 12:20

  Jag kommer testa det i helgen. Skall bli riktigt kul.

  • Reply Dessi 10 november, 2011 at 09:42

   Vad kul! :) Lycka till!

 • Reply Peter 9 november, 2011 at 17:01

  Riktig crossfit, dvs följande av WOD med blandning av löpning, ”the girls”, tunga marklyft etc verkar vara bra och omväxlande träning.
  Crossfit som gruppträning med mestadels vanlig styrkegymnastik i högt tempo känns mindre lockande (lite som att bara köra fysdelen i ett vanligt kampsportspass).

  • Reply Dessi 10 november, 2011 at 09:36

   Det är tillräckligt jobbigt för mig som det är just nu, men jag ska testa ”riktig” crossfit i vår. Jag har nu blivit medlem på nya crossfit-centret som öppnar efter årsskiftet. De verkar ha en riktigt bra filosofi, de har ett medlemstak på 200 medlemmar och kör 5-6 pass om dagen med max 12 deltagare på varje för att alla ska få så bra träning som möjligt.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.