Träning

Blir man bra på att cykla av spinning?

Spinning är en sjujäkla träning. Precis som med löpning går den att anpassa efter dina egna förutsättningar. Du väljer själv hur mycket motstånd du vill ha på cykeln, liksom du väljer själv hur snabbt du vill springa.

Men jag funderar över hur mycket av spinningen man kan flytta över på riktig cykel? Säg att jag kör spinning 3-4 gånger i veckan, hur kommer det påverka min riktiga cykelkondis? Kommer jag bli en hejjare då som kör Tjejvättern på fyra timmar?

Någon som har koll?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Josefine 30 oktober, 2011 at 22:27

  Jag tror absolut spinning är en bra träning inför tjejvättern, det är ju samma muskler som aktiveras. Nackdelen är ju att spinningpassen är så korta, oftast vara 45-60 min effektiv tid.

  • Reply Dessi 30 oktober, 2011 at 22:31

   Ja det har du ju rätt i! Vad gör man åt det? Går det att kompensera på något sätt?

 • Reply Rosshyttan deLuxe 31 oktober, 2011 at 12:17

  Långpass på helgerna tror jag är lösningen.
  Jag cyklar inte utan är en löptjej men det borde väl vara samma sak vid cykling som löpning, långsamt vänja kroppen med längre sträckor.

  Väldigt fin blogg du har!

  • Reply Dessi 31 oktober, 2011 at 12:20

   Hej och tack! :) Tyvärr äger jag ingen cykel som lämpar sig för långpass ännu. :(

 • Reply Fritz 31 oktober, 2011 at 15:05

  Hej Dessi,

  Hittade ju dig via cykla.se och såg då din fråga. Jag vet många som börjat med spinning och sedan tänkt att ”flytta över cyklingen till att köra ute” Absolut inga problem, dock finns det stora skillnader mellan spinning och vanlig cykel.

  De största är ju klimtatet och friktionen.
  Spinning: varmt och gott ingen friktion alt motvind inga uppförsbackar etc
  Ute: Kan blåsa, regna, hjulen är i sig själv ett motstånd, uppförsbackar… ja listan kan göras hur lång som helst… MEN och här är det stora MEN:et.. det är ju det som gör cykel så f-bannat skoj! =D

  Leta upp en billig MTB (runt 1000lappen, de finns promise) köp dubbdäck och skärmar på Biltema (inte de bästa men duger) kör distanspass på hojjen under vintern (passa dig för förkylningsastma bara) … sedan kör du intervaller och styrka på spinningcykeln …

  Lycka till!

  Mvh
  Fritz / http://www.cykelbloggar.blogspot.com

  • Reply Dessi 31 oktober, 2011 at 15:47

   Hej! :) Tack för svar!

   Ja du har rätt i att det är mycket roligare att hålla till utomhus. Och då är ändå cykling är det enda jag står ut med att vara inne ;)

   Min sambo har en MTB-liknande cykel från Gary Fisher som han inte använder så mycket nu. Man kanske kan köpa dubbdäck till den?

 • Reply Fritz 31 oktober, 2011 at 16:42

  Det går det säkert att göra, om det är MTB liknande hoj. Stänkskärmarna är mest för din omgivning om du skall cykla med andra =) (d.v.s. kompislappen) =)

  //Fritz

 • Reply Anita 6 november, 2011 at 16:44

  Du får en grundkondis, tills du sätter dig på cykeln i vår. Jag brukar köra spinning. Du tränar backe på spinningen oxå, men du får inget motstånd som ute med vinden. Det hinner du träna upp i vår, jag cyklar aldrig vintertid är rädd att cykla om kull. Fryser lätt om mina händer trots bra kvalité på mina vantar.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.