Cykel, Mountainbike

Cykel på ny mark

I drygt tre månader har min pärla stått inne i förrådet och samlat damm. Efter MTB-Vättern i somras tröttnade jag på att cykla. Jag skrev en racerapport om hur lopp och tävlingar inte är min grej (längre). Jag känner för mycket press.

Det regnade ju i Motala under loppet och jag och cykeln var fullkomligt nedprutade med lera när jag kom i mål. Jag sket i att tvätta cykeln när jag kom hem. Jag bara ställde undan den för jag var så trött.

dsc04867

Men så idag tog jag ut den och tvättade den så att det iallafall gick att cykla på den. Jag tog en gammal diskborste och en tandborste och borstade bort all gammal intorkad lera som satt sig överallt. Torkade av kedjan och smörjde den med ny olja.

Sen cyklade jag på nya skogsvägar. Förbi små dammar och en källa där jag drack vatten. Stannade till vid Limmern och insöp utsikten innan jag cyklade hemåt igen. Totalt var jag ute i 1,5 timme med effektiv cykeltid på runt timmen.

Funbeat-appen som registrerade passet lade av mitt i och jag vet inte exakt hur långt det blev. Jag brukar använda cykeldator men jag ville inte känna någon press på att cykla snabbt så mobilen stoppade jag i ett sidofack på ryggsäcken. Det var oerhört skönt att sträcka på cykelbenen och upptäcka ny mark!

dsc04875

dsc04892

dsc04897

dsc04905

dsc04906

dsc04911

dsc04915

dsc04922

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.