Upplevelser

Dansa med Walliska svartnosfår

I tisdags åkte vi till en gård utanför Väse i Värmland för att sova med Walliska svartnosfår. Jag hade hittat till Facebook-sidan av en slump och såg att de skulle ha en kväll tillägnad dessa speciella djur (finns bara i Sverige på just på denna gård) och ville såklart åka dit!

Dessvärre hade det blivit fullbokat snabbt. Men ägaren Marita skrev till mig att vi kunde komma och sova i deras trädtält som ligger på en udde inne i hagen tisdag till onsdag. Det lät ju som en ännu bättre idé!

Vi kom fram kl 16 (efter att ha bevittnat en hemsk bilolycka precis framför oss, verkligen tur att Fredrik är utbildad sjukvårdare och snabbt kunde hjälpa till) och blev varmt välkomnade av Marita som stod och tvättade fåren. Vi fick saft på hennes altan medan hon slutförde uppgiften och sedan visade hon oss vår sovplats ute på udden, precis intill Vänern och med fåren inom synhåll.På kvällen åkte vi in till Karlstad och åt mumsiga hamburgare på Street Friends. När vi kom tillbaka fick vi en vacker solnedgång och vi doppade oss näck i vattnet innan vi kröp upp i tältet för att sova.

Jag sov i nattlinne, tjock tröja och strumpor. Mer behövdes inte eftersom det var en relativt varm natt. Inne i tältet fanns sköna duntäcken som höll oss varma. Jag fick min riktiga sömn mellan 05 och 08 då solen hade gått upp.  Det är ju inte som att sova i sin säng precis. En väldigt speciell upplevelse!
När vi vaknade på morgonen kom Marita med alla fåren och en korg med frukost. Hon hade också med sig en nappflaska till lammen som jag fick mata. Frukosten åt vi uppe på en sten så vi fick i oss något i magen, för fåren var så sociala och keliga att vi inte skulle få vara i fred under vår frukost. Vill ni se en filmsnutt på när jag matar lammen får ni kika på min insta: @dessisdagar

Jag kan ej minnas en bättre morgon faktiskt. Det skulle väl vara nån julaftonsmorgon som barn då kanske :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maria 29 juli, 2017 at 18:36

  Men jag svimmar vilka söta får! :D och coolt tält, spännande att sova ovan mark? :)

 • Reply Frida Jareteg 25 juni, 2018 at 10:57

  Hej Dessi!
  Jag är reporter på tidningen Land och tänkte höra om jag fick använda någon av dina underbara bilder på trädtältet och svartnosfåren till en artikel där vi listar fridfulla platser/aktiviteter i sommarsverige? Hör av dig! :-)
  /Frida

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.