Cykel

Det här med racer

”Ska jag inte ta å köpa en racer nudå?” har jag tänkt på vårkanten i ett par år nu.. Och det skulle väl vara själv fan om jag inte slår slag i saken i år.

Mountainbike har sina fördelar, jag kan cykla i skogen och få ett sjujäkla adrenalinpåslag när jag susar nerför skogens stenigaste parti och jag kan cykla på fina grusvägar och se natur som jag inte annars tar mig för. Men, det är ingen cykel att nöta på asfalt med mil efter mil. I sommar vill jag upptäcka Östergötland på cykel. Jag vill cykla till olika orter, ta en glass och sen cykla hem igen. Jag vill cykla Roxen runt. Upptäcka upptäcka upptäcka!

Just nu kikar jag på cyklar från Scott. Min mountainbike är en Scott och jag är lika kär i den idag som jag var efter första testrundan. Den är lätt, pålitlig, rolig och otroligt skön att cykla på. Dessutom är det väl lite snyggt att ha två cyklar av samma märke? ;)

Scott Contessa Speedster 25

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katja 4 mars, 2013 at 12:18

  Vad har du tänkt dig för budget då?

  • Reply dessi 4 mars, 2013 at 13:13

   Ungefär som Scott:en på bilden här, ca 8000 kr.

 • Reply Amanda Ström 5 mars, 2013 at 18:55

  Du kan inte tänka dig att köpa en begagnad? Jag har en Nishiki Pulse årmodell 2011 storlek M. Den har hängt med 2st tjejvättern(á 100km) och utöver det ca 500km.

  • Reply dessi 5 mars, 2013 at 21:39

   Jag har funderat på det. Är lite osäker på storleken, jag är väldigt liten – bara 158 cm lång.

 • Reply Ida 8 mars, 2013 at 14:37

  Jag tänkte precis likadant som du, jag har samma scott cykel som du i mtb, men vill köpa en ny till för att rulla på asfalt, (blir ganska tugnt med en mbt på asfalt.) får väl se om du hinner köpa före mig och få en liten recention på den :) Hade tänkt önska mig min i födelsedag present :)

  • Reply dessi 11 mars, 2013 at 10:34

   Spännande! :)

 • Reply Karin 9 mars, 2013 at 14:44

  Klart du ska ha en racer också :) Fikacykling på asfalt med varma vindar och snygg cykelbränna – verkligen ett av sommarens guldkorn.

  • Reply dessi 11 mars, 2013 at 10:34

   Ja, låter så härligt! :)

 • Reply Richard (www.rundtramp.se) 10 mars, 2013 at 22:23

  Scott är bra grejer. Men de tar en del betalt för namnet om man säger så. Du kan eventuellt få lite bättre komponenter på ett annat märke (för motsvarande pris).

  Men visst, om man gillar ett märke, så är det inte fel att fortsätta med samma. Specialized i mitt fall då.

  • Reply dessi 11 mars, 2013 at 10:35

   Hehe vi får se vad jag väljer! Det kan ju vara så att jag hittar en annan cykel, men just nu är siktet inställd på Scott :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.