Upplevelser

En stuga i skogen utan el & rinnande vatten

Jag vet inte hur det är med dig som läser, men jag blir så otroligt tacksam över min lägenhets bekvämligheter efter att ha spenderat ett dygn i skogen utan dessa bekvämligheter. Jo det krävs så lite som ett enda dygn, även om tacksamheten växer ju längre tid jag är utan dem såklart. Jag har en inre längtan efter att utsätta mig för det lite obekväma, för i det skapas mening.

Så jag bokade in mig och Fredrik på den här stugan i ett dygn. Den ligger i skogen intill en sjö ca två timmars bilresa från Linköping. Vid sjön finns en bastu där vi bastade nån timme tills vi var alldeles skållröda båda två. Att komma in i stugan igen var en välkomnande kontrast. För här finns ingen el, inga lampor och inga element. Kaminen som står i ena hörnet är stugans värmekälla. I ett litet separat hus strax bakom stugan finns ett litet kök med ugn, spis, rinnande vatten och mikrovågsugn mm. Vi behövde inte nyttja köket då vi bara bodde här i en natt och åt en ”kall” middag, men hade vi bott här flera nätter hade det varit trevligt att laga mat här.

Vi spenderade kvällen med att dricka te, prata, titta på elden i kaminen och läsa. Jag beundrade stugans alla detaljer, de som byggt det här krypinet i skogen har bidragit med mycket kärlek och en stor känsla för detaljer. Kunde inte låta bli att tänka och önska att äga eller få bygga en sån här stuga själv! Särskilt mer sugen är jag efter att ha sett Husdrömmar dokumentär på SVT om Markus Torgebys stugbygge.

Innan vi kröp till kojs lät vi elden brinna ut i kaminen då det var väldigt varmt och mysigt, men jag vaknade till runt 04-tiden för att det var lite kallt. Kanske hade det varit minusgrader under natten? Med dubbla täcken och en varm Fredrik att gosa in sig mot höll jag värmen bra.

När vi sen steg upp på morgonen satte jag igång elden i kaminen igen medan jag gjorde lite aktiverings- och stretchövningar på golvet. En bra morgonrutin jag fått in den senaste veckan. Eftersom vi fastar regelbundet hoppade vi frukosten och åkte hem till Linköping för att äta vår första måltid hemma vid köksbordet med tända ljus. Härligt att få komma hem!

Kaminen – stugans enda värmekälla

Vacker antik byrå och sovalkoven med god plats för två.
I taket har man spänt upp ett tyg och skapat vackra taklister.

Stora fönsterpartier som gör att skogen kommer nära

Stugan utifrån och en liten stig ner till bastun och sjön

Bastun

Bastuagregatet var väl tilltaget och det blev snabbt varmt.
Vi kunde öppna fönstren för att få ner tempen.

Vyn från bastun

En liten stenstrand. Här hade man kunnat ta ett dopp men det gjorde inte vi.

Middag med tända ljus

Boka stugan?

Vill du boka stugan så finns det på Air bnb på den här länken

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanna 29 oktober, 2023 at 18:50

  Alltså! Älskar dina utflykter till alla möjliga små otroligt fina ställen! Hur hittar du allt?

  • Reply dessi 29 oktober, 2023 at 20:50

   Åh! Om jag kunde svara på ett enkelt sätt haha :) Jag kollar mycket på t ex air bnb, det var så jag hittade det här stället. Annars följer jag intressanta konton på instagram och använder Naturkartans app för att hitta olika naturreservat.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.