Livet

Erika dag 3

Lilla gumman sov med oss hela natten och gjorde inte ifrån sig inne. Hon bajsade under morgonpromenaden då hon fick träffa hunden (Kalle) som är på mitt kontor hela dagarna. Det gick bra, men hon hade kanske fullt upp med alla andra intryck just då som distraherade henne.

På eftermiddagen kom min mamma hit och då morrade Erika. Hon morrade till och från och var skeptisk. Vi testade att låta mamma ge henne godisar och sen satte vi oss vid köksbordet och fikade. Hon lade sig under min stol och gick sen fram till mamma och nosade på henne. Mamma sträckte ner handen och då skällde hon. Det tyckte vi inte om! Det kändes riktigt jobbigt faktiskt. Mamma är lite hundrädd av sig och jag vet inte om det var det som Erika kände av, men hon är lite vaktig av sig och morrar på alla som varit här hittills. Fredriks syster var här igår kväll och då morrade hon i början, men sen lugnade hon ner sig och började slicka på henne.

När mamma skulle hem sen så gick vi en promenad ihop och då kissade Erika ute för första gången sedan hon kom hit! Vilken lycka! :-)

Nu ska vi testa hur det går att ha henne på jobbet. Hon ska få följa med mig imorrn. Kommer ta med hennes hundbur som hon kommer få ligga i nu till en början. Jag hoppas verkligen att hon inte skäller på någon för med oss är hon verkligen jättemysig.

Tusen tack för alla råd och tips! Det är verkligen uppskattat! :-)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Linnéa 19 februari, 2012 at 20:41

  Har ni vovven på prov? Har hon växt upp på kennel? Hur gammal är hon?
  Blev så nyfiken :)

  Nu under det senaste halvåret så har det hänt att Signe har kissat inne hemma hos andra, då hon varit stressad (antar jag). Så när jag kommer hem till nya människor nu så ser jag alltid till att hon är lugn innan hon får ”gå in” och så har jag mkt koll på henne. Jag kan ju som se på hur hon nosar vad hon är på väg att göra…

  Hoppas att det vänder för er nu, då hon har kissat ute nu iaf. Att göra som med en valp låter ju smart :)

  Det där med morrandet och skällandet är svårt att ta ställning till tycker jag. Samtidigt som man inte vill säga åt en osäker hund på skarpen, så vill inte jag acceptera sådant. Svårt att veta om hunden b a r a morrar, eller kanske är en sådan som kan morra och hugga sen. Himla svårt!

  • Reply dessi 19 februari, 2012 at 22:40

   Ja precis. På prov nu under några dagar. Hon är uppvuxen på kennel och är snart tre år gammal. Idag har hon kissat ute tre gånger :) Hon morrar aldrig på folk ute när vi träffar någon på promenaderna, det är bara hemma. Vi får se hur det går på jobbet imorrn.

 • Reply Lisa 20 februari, 2012 at 09:02

  Hej!
  Vad kul att ni funderar på att skaffa hund! Jättesöt är hon också! Bra val, taxar har alltid legat mig varmt om hjärtat också!

  Vad det gäller morrandet och skällandet så skulle jag tro att allt fortfarande är väldigt nytt för henne, hon känner ju inte ens er två ännu, och är hon dessutom inte van vid att vara hemma hos andra så är det nog ganska läskigt. Sålänge hon bara morrar när andra ger sig in i hennes ”space” så skulle jag säga till besökare att ignorera henne, även om hon ger inviter, åtminstone i ett par veckor till, sen kan besökare börja mata henne med godis till exempel.

  Hoppas allt är fint annars! kram

 • Reply Elin 20 februari, 2012 at 10:54

  Jag håller med Lisa om morrandet, det betyder att hon är ovan och inte riktigt vet vad hon ska vänta sig! Vad ni än gör så skäll inte på henne för att hon morrar. Jag skulle också vara vaksam om jag var i en helt ny miljö med MÄNGDER av nya intryck! :)

  • Reply dessi 20 februari, 2012 at 10:57

   Okej! Det jag gör nu är att göra en tydlig markering att det inte är OK att morra. Alltså petar till henne. Men jag skäller absolut inte, det har vi inte gjort en enda gång. Vi vill ju att hon ska känna sig trygg :)

 • Reply Carro 20 februari, 2012 at 14:43

  Har sett på massors massor av avsnitt med ”The dog whisperer” och det enda jag känner att jag kommer på som kanske skulle kunna funka hos er är väl just det där att markera att det är ni som bestämmer. (precis som ni gör) Oavsett om hon är osäker eller inte när hon morrar, som ska hon inte egentligen behöva bry sig, utan hon ska kunna känna att det är ni som hanterar situationen och det är hennes ”jobb” att vara underlägsen alla som hälsar på, även gästerna.

  Jag vet alltså inte mer än vad jag snappat upp där, men jag skulle tro att det är viktigt att visa vart stolen ska redan från början så att hon inte behöver fundera på vilket rang hon har i eran flock. Fast det där med att peta till henne för att markera lät ju väldigt mycket som att du också sett den serien och redan vet precis vad jag menar. =)

  Lycka till! Det rättar säkert till sig med tiden. =) Att lära sig nya regler är ju alltid en utmaning oavsett om man råkar vara människa eller vovve. ;)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.