Livet

Ett par dagar i november

En av alla fördelar med att vara egenföretagare är att jag kan styra mina egna tider. Det innebär ibland att jag är ledig hela dagar, i synnerhet nu under hösten när volymerna minskar.

Ledig onsdag med Roxie

I onsdags har jag varit ledig och dagen började med att Roxie helt själv lyckades öppna sovrumsdörren och väckte mig. Fredrik brukar gå upp tidigare än mig och gå ut med henne, och stänger sovrumsdörren så jag kan sova vidare. Roxie kom uppspringande i sängen och slickade mig i ansiktet. Dags att gå upp!

Vi tog oss till Ekängsdalen och tog en promenad på stigarna där. Tog tre HittaUt-kontroller och Roxie fick gå i ojämn terräng och klättra uppför några höjder. Det älskar hon!

När vi kom hem fick hon mat, och jag med! Gör det enkelt för mig och brukar bryta fastan med en burk makrill i tomatsås. Det mättar bra. Tittade på senaste avsnittet av Uppdrag granskning om renoveringsvräkningarna (”renoviction” har blivit ett känt begrepp) som pågår i Stockholmsförorten Husby. Det pågår egentligen över hela landet men Husby verkar särskilt utsatt.

Såg att solen tittade fram bland de mörka molnen ute och det påminde mig om att jag skulle åka till Antelius blommor i Johannelunds centrum för att hämta ut ett par örhängen jag beställt. Passade på att köpa en ny bukett blommor som nu står på köksbordet.

Nästföljande dag fotograferade jag två bostäder varav en etagelägenhet med massor av charm. Älskar att fotografera den här typen av objekt! Det ställer höga krav på min kreativitet och jag får tagga till lite extra!

HittaUt i mörker

På eftermiddagen redigerade jag bilderna för leverans för nästkommande dag. Runt 17-tiden tog vi oss åter till Ekängsdalen för att ta några HittaUt-kontroller med reflexer. Nytt för i höst är just dessa som man lätt kan hitta i mörkret om man har någon form av lyse med sig. Fredrik och jag tog en varsin pannlampa. Roxie uppskattar att gå i skogen alla tider på dygnet och hon tar alltid täten oavsett väder och ljusförhållanden.

I nästan 1,5 timme gick vi på grusvägar, smala stigar, i obanad terräng och genom lerhål. Vi tog 4 kontroller. Här mötte vi en man som precis skulle ta sin allra sista kontroll. Sen hade han tagit alla 178 st i Linköping. Imponerande! HittaUt-kontrollerna kan man fortsätta ta fram till söndagen den 14:e november, sedan plockas de ner och återkommer på nya platser runt om i Linköping igen i vår.

HittaUt finns i flera städer och orter så kika om det finns några där du bor på deras hemsida.

En HittaUt-kontroll i dagsljus

Krysantemum från Antelius blommor

Örhängen från Nous Jewelry

Pigg och glad! Redo för jobb!

Ekängsdalens våtmark. I skogarna här omkring tog vi 4st HittaUt-kontroller i mörkret

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.