Fågelskådning, Livet

Fågelskådning & finfika på en lördag

Vad kan man kika på för pippisar i februari? Jo men en helt del har det visat sig! Fredrik och jag packade alla kikare vi äger och så åkte vi till Nybroplattformen som ligger i närheten av Sättuna i Linköping. Här kikar man på fåglar som simmar, flyger och vadar vid Roxens strand. Jag kikade på artportalens hemsida innan vi begav oss för att säkerställa att fågel hade setts.

När vi kom dit var den lilla parkeringen i princip fylld med bilar. Kul! De flesta hade varit här sedan förmiddagen. Det är så man skådar fågel som bäst för det är då som de är hungrigast och mest aktiva. Vi kom dit vid kl 14 på eftermiddagen. Inte lika bra förutsättningar, men jag är ganska segstartad av mig på helgerna.

Vi mötte några fågelskådare uppe på plattformen och vi pratade med ett äldre par som kunde hjälpa oss identifiera en vit fågel som varken Fredrik eller jag sett tidigare. Salskrake! Storskrake har vi sett många gånger man aldrig salskrake. Och här fanns dessutom tre hanar och en hona. SÅ kul att få se en ny art! Vill ni se hur salskrake ser ut så kika in på Hannus fågelblogg för fantastiskt fina bilder!

Vidare såg vi senare flera bläsänder, också en ny art för mig och Fredrik. Vigg, knölsvan, grågås, kanadagås och knipa fanns det många av.

Glada i hågen över våra nya fynd åkte vi in till stan igen och fikade på Ronaldo’s som flyttat till Gamla Brandstationen över ån i stan. Även om det är just Ronaldo’s som enligt mig gör de godaste semlorna i stan så tog jag deras klassiska kardemummabulle och så en dammsugare. Här satt vi i en timme och pratade och myste i värmen.

Mätta i magen åkte vi vidare till Blomstertorget och köpte en ny växt till Fredriks kontor och en bukett tulpaner till köket. Fredrik har gröna fingrar ska ni veta! Vi har ju bl a konverterat ett vitrinskåp i vardagsrummet till växthus. Här finns allt från större växter till skott som Fredrik tagit från andra växter vi har hemma.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.