Livet, Produkter, Träning

fitbit charge – 1,5 månad

DSC_1926

Det här hade ju lätt kunnat bli en fluga. En sån där pryl man köper bara för att ”alla andra” har en och som man tror helt magiskt ska göra att man får en bättre livsstil. Men det blev faktiskt inte så. En fluga alltså. En lite bättre livsstil har jag faktiskt fått. Jag går hellre än tar bilen, tar hellre trapporna än hissen/rulltrappan och jag kommer ut på promenader som motion. Och jag får upp pulsen på promenaderna, går gärna i uppförsbackar och lyssnar på t ex Plånboken i P1 som är ett utmärkt konsumentupplysningsprogram (knowledge is power osv.).

Tidigare har jag tyckt att promenader är onödiga, lite ”varför gå när man kan springa?”. Men faktum är att jag varken kan eller har lust att springa varenda dag, jag gillar att ena dagen svettas skiten ur mig på ett spinningpass för att nästa dag ta en långpromenad. Kontraster liksom. Tror kroppen mår bra av det. Att promenera är dessutom något man kan göra även när man har vilodag, för promenaden sliter inte.

Jag får ladda den en gång i veckan och laddningen går snabbt, en eller två timmar så är jag igång igen. Hade jag köpt en fitbit idag hade jag nog valt en fitbit charge hr som även mäter pulsen.

IMG_2217

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Charlotta Sofia springer och trimmar 24 februari, 2015 at 13:25

  Jag har haft lite samma tankegångar som du, tänkt att: ”Blir det som med den där träningscykeln jag köpte en gång som visade sej vara jättebra att hänga kläder på..” Men jag skulle verkligen vilja ha lite mer koll på hur mycket jag rör mej till vardags och det du skriver låter ju lovande. Jag kanske skulle slå till ändå..:-)

 • Reply Maria 24 februari, 2015 at 19:34

  Åh FitBit, jag älskar min FitBit! Men jag har en One, en sån där som man kan ha i bältet (eller i behån som de föreslår), och den har jag haft på mig varje dag i över två år. Hade gärna haft en armbandsvariant men eftersom jag jobbar som opsyster så fungerar inte det. Jag har en våg också, en FitBit Aria, också den bra.
  <3 Fitbit

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.