Livet

Besök på en taxkennel!

Idag var vi på en taxkennel en timmes bilkörning bort. När vi kom in i huset var det minst tio små taxar som hälsade oss välkomna! Det kan ha varit det sötaste jag sett i hela mitt liv. Vem ska man gosa med först?! :-) Alla små taxarna hoppade och ville hälsa, slickade på händerna, slickade i ansiktet och viftade på de små kropparna. Adorable!

En liten vovve som vann vårt hjärta var lilla kanintaxen Erika (kanintax är den minsta taxrasen). Hon ville ha vår uppmärksamhet hela tiden och hade sån härlig energi! Hon satt ett tag i mitt knä och hon kunde bara inte sluta att vifta på svansen. Ägaren Åsa sa att det är sällan hon sett en hund visa ett så tydligt intresse för någon och det känns ju minst sagt bra! Jag tycker verkligen om livliga hundar och det gör Fredrik också.

Hon är snart 3 år gammal och har varit utställd en gång med Excellent och certifikatskvalitet och utställningens andra bästa tik som långhårig kanintax, vilket är ett väldigt bra resultat.

Jag skickade nyss ett mail till Åsa på kenneln och skrev att vi gärna vill ha henne om de kan tänka sig att släppa ifrån sig henne. Det beror på om hon är dräktig eller ej. Är hon inte dräktig är det fritt fram och vi får låna hem henne i några dagar först om vi vill för att se hur det fungerar.

Vi håller tummarna! Jag är iallafall helt övertygad om att det är en liten dvärg- eller kanintax jag vill ha! Mer underbara små skapelser finns nog inte.

En viktig aspekt i det hela är om jag kan ta med mig vovven till jobbet. Vi har ju shiban Kalle hos oss och jag har pratat med hans ägare (som också är min kollega) och han säger att det inte är några problem. Men frågan är vad min chef tycker. Det ska jag höra mig för om asap!


En annan hund som har ungefär samma teckning, som kallas merle, som lilla Erika

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply malin 5 februari, 2012 at 21:25

  åååh vad mysigt :D

 • Reply mirre 5 februari, 2012 at 23:17

  du ska skaffa hund och inget säger kvinna :D
  vad är det för stil? Är så glada för skull, jag kommer komma på en gång när vi har fått på ”riktigt”, ååhh mys. Vi kan åka ut till skogen med våra hundar och mysa :D:D:D

  • Reply dessi 5 februari, 2012 at 23:20

   Haha jag trodde du visste! Vi har länge velat ha en vovvsing. Den här är helt speedad, skitsöt! Ja det får vi verkligen göra! :)

 • Reply Jennie 6 februari, 2012 at 07:07

  ÅH VAD KUUUL! :D Att skaffa hund är något av det roligaste jag gjort! Lycka till!

  Hur liten är den? Ser galet liten ut på bilden. Kan den följa med på springturer tro? I så fall är det ju klockrent, förena nytta med nöje (mer än det är i vanliga fall alltså!) :)

  • Reply dessi 6 februari, 2012 at 08:45

   Ja! :) Det märks när man läser din blogg. Massor av hundglädje!

   Jo den är liten (och jättesöt) men taxar är ju jakthundar så de är uthålliga och tåliga hundar. Uppfödaren sa att det inte är några problem och jag har läst i olika forum om folk som springer med sina taxar :)

 • Reply Florence 6 februari, 2012 at 09:13

  Vilken sötis, förstår att du blev kär i en sådan hund.
  Ha det bäst

 • Reply Carro 6 februari, 2012 at 16:02

  Taxar är bästa sällskapet! :D

 • Reply sandra 6 februari, 2012 at 21:47

  vad händer med kaninen då? det är ju inte säkert att de går ihop de två.

  • Reply dessi 6 februari, 2012 at 22:02

   Nä det är möjligt, men vi får väl vänja dem vid varandra? Det är isåfall Mymlan som kommer vara sur i början. Men djur anpassar väl sig liksom?

 • Reply Micaela 1 november, 2022 at 22:12

  Riktigt långskott, men vad hette den kenneln? :) och finns den kvar idag?

  • Reply dessi 15 november, 2022 at 14:15

   Hej! Lilla Farbos i Ulrika är det :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.