Träning

Friskis&Svettis, Ingelsta i Norrköping

Jag älskar att besöka nya gym! Synd att jag inte gör det så ofta bara.

Friskis&Svettis i Ingelsta Köpcentrum i Norrköping har jag läst mycket gott om, och idag passade det bra att åka dit och testa. Jag och Fredrik tränar på Friskis här i Linköping och är man medlem i en förening så kostar det 75 kr/person att träna i en annan förening.

Gymmet i Ingelsta är gigantiskt! Inga fönster som det är i gymmen i Linköping, men det gjorde detsamma för här fanns typ allt man kunde önska sig. Vi började med att värma upp på Rörlighets-ytan som låg lite avsides. Här var vi helt själva och kunde breda ut oss på den stora ytan. Efter 20 min rörlighet och dynamisk stretch undersökte vi resten av gymmet. Här fanns knäböjracks i mångfald och många olika maskiner och kettlebells. I ett annat utrymme, som jag tror hette Cirkelgymmet, fanns ännu mer kettlebells, en multibur, maskiner, vibrationsplatta mm. Här inne stannade vi för att träna vårt pass.

Jag trivs verkligen i utrymmen där det går att göra lite av varje; träna med TRX, lyfta en kettlebell eller träna på Flowin-glidmattan! Har länge velat testa att träna med en sån och blev så glad när jag fick syn på den där den hängde på väggen. Man använder alltså mjuka plattor i olika storlekar för händer eller fötter, och utför övningar med hjälp av glid då mattan är lite hal. En övning på mattan, som kändes väldigt mycket i baksida lår på mig var knäindrag (hamstringcurls). Finns en bild längre ner där Fredrik utför den.

Det här var ett av de bästa gym jag besökt. Norrköping har redan stigcykling i toppklass, och nu har de ett gym jag lockas av också. Darn it!

Många racks här. En styrkelyftares dröm!

Drar gött i insida lår när man gör denna

Inne i Cirkelgymmet, här inne fanns allt vi ville ha :)

En vibrationsplatta, himla bra att ha på ett gym!

Som upplagt för funktionell träning – sånt jag gillar lite extra

Flowin glidmatta

Knäindrag för baksida lår. Kändes grymt mycket på mig :)

Fredrik imponerar med sina gymnastiska skills!

Nöjda efter 1,5 timmes träning

Tack Friskis! Hit kommer vi igen!

Gott Nytt År!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.