Livet

Front squats – I beat you!

Dagens WOD skrämde mig rejält. Front squats, push-ups (armhävningar) och löpning. Jag ville bara avboka passet. Men av någon mirakulös anledning tog jag mig i kragen och åkte dit. Helt sjukt att jag gjorde det nu när jag tänker efter.

Jag mötte Anna som precis kört passet innan och Carro skulle köra samma pass och efter uppvärmningen (som ibland är tuffare än själva wod:en) körde vi front squats som teknik. Här låser det sig alltid för mig. Likadant när vi körde back squats, jag kommer liksom aldrig riktigt ner i en djup böj. Först klarade jag knappt stången, jag fick ont i handlederna och fick nästan panikkänslor. Men efter några repetitioner lossnade det! Jag fick grym guidning av Carro och till slut kunde jag köra på 35 kg! Jag som knappt klarade 20 kg först.

WOD:

Löpning 400m, 21 Push-ups, 21 Front squat 60/45kg (15 kg – vilket var för lätt insåg jag mot slutet)

Löpning 400m, 15 Push-ups, 15 Front squat 60/45kg (15 kg)

Löpning 400m, 9 Push-ups, 15 Front squat 60/45kg (15 kg)

Tid: 12:57

Efteråt pratade jag med tränar-Martin om kostupplägg. Inget socker, inget gluten, ingen frukt och skära ner på mejerierna är det som gäller. Sockret kommer bli det jobbigaste..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Västgötskan 31 juli, 2012 at 21:53

  Låter helt grymt! Skönt att du hittade flytet! :-)

  Du som kör MTB. Några tips på bra cyklar? Ser att din är av märket ”Scott”. Är det bäst /mest prisvärda eller vad ska man tänka på? :-)

  Kram!

  • Reply dessi 31 juli, 2012 at 22:04

   Åh! Hmm.. Scott tycker jag är bra men jag har inte så mycket annat att jämföra med. Jag är dock helnöjd med mitt köp. Sen finns det ju andra märken som Trek och Nishiki.

   Jag tittade mycket på vad andra hade för cyklar innan jag köpte min. Om det är många som kör med ett visst märke så indikerar det nog att det är bra grejjer. Så mitt tips är att köpa en cykel av de stora tillverkarna och just att testcykla den, det lockar kanske att köpa billigt på nätet men är man nybörjare så är det mycket värt att just få prova så man inte köper en för liten eller för stor cykel. Och så får man ju kontakt och service av sin cykelaffär som är ovärderligt i början.

   Kolla nybörjartrådarna på happymtb.org! :)

 • Reply Anna 31 juli, 2012 at 21:58

  Ja men du var grym, det är bara att fortsätta komma trots att du tycker det känns läskigt när du läser, allt går att skala ner, och som du ser var du ju så mycket starkare än du trodde!

 • Reply Sugigt pass + My WOD | 26 september, 2012 at 08:43

  […] inte alls bra. Tog 20 kg (10 reps). Testade 30 kg men jag fegade. Det gick inte, inte en enda rep. Sist tog jag 35 kg, det har jag kollat upp efteråt. Carro hade till och med koll på hur mycket jag […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.