Produkter

Garmin forerunner 255s – första intrycken

Min Garmin fenix 5s har fått pensionera sig. There is a new träningsklocka in town! Efter fem år med min Fenix 5s var det dags för en ny bekantskap. Jag har såklart sneglat på en ny Fenix-modell men de är ju hutlöst dyra. När nu Forerunner 255 kommit som har de funktioner jag vill ha och till ett bra pris var det bara att slå till.

När jag tog ur den ur sin förpackning så var första intrycket: ”Vad liten den är!”. Andra intrycket var: ”Den ser lite plastig ut”. Jag slogs också av hur lite den väger – 40 gram. Jämför det med min Fenix 5s som väger 56 gram. När jag satte den kring min handled så kändes det knappt att jag hade den på mig. Stort plus! En annan klocka att jämföra denna med är Forerunner 955, en mer avancerad träningsklocka med större boett och touchskärm. Den har fler funktioner och är också ett par tusenlappar dyrare. Just touchskärm är något jag skyr som pesten, och är en anledning varför jag valde 255:an.

En annan grej som jag direkt gillar med klockan är knapparna på sidorna. De är jäkligt goa att trycka på. Det säger ett lätt ”klick” när man trycker in en knapp och det märks att de har jobbat med känslan. Små subtila detaljer som gör en bra känsla. Det uppskattar jag.

Klockan finns i två storlekar och jag har den mindre. Finns i färgerna grått och rosa i den mindre modellen. Läs mer om Forerunner 255s på Garmins hemsida.

Än har jag inte hunnit träna med den, så det återstår att se hur det fungerar. Återkommer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.