Livet

Husvagnsmässa Elmia & hälsat på Chili i sitt nya hem

När jag var barn så tyckte jag det var jättekul att åka till husvagnsåterförsäljare och kika in i alla husvagnar tillsammans med min farfar. Antagligen var det känslan av att gå på upptäcksfärd och kika på ”vuxenkojor” som lockade. Faktum är att jag fortfarande tycker det är kul, men nu är det mer husbilar som lockar. Perfekt då att det fanns lite av varje på husvagns- och husbilsmässan på Elmia i Jönköping.

Det var särskilt en lite smalare mer kompakt husbil från märket Chausson som var intressant. Vi har tittat på campervans och husbilar, och det finns för- och nackdelar med båda. Modellen Sport Line från Chausson här hade dock ett rejält garage att ha våra cyklar i när vi är ute och åker, men den var samtidigt nästan lika smal som en van vilket gör den mer lättkörd och lättparkerad. Det tilltalade mig!

Över lag uppskattade jag mässan, och jag tror Fredrik blev positivt överraskad att det inte var så mycket folk. Crowds är ju inte vår grej.. Jag gillade att kunna gå runt och se och jämföra så många husbilar och husvagnar på en och samma gång. Sen hade jag nog önskat att mässan visade på lite mer kreativitet och mer innovativa lösningar, men kanske att den nordiska marknaden inte är riktigt redo än.

Efter ett par timmar på mässan åkte vi in till stan och åt vegansk falafelsallad inne på Oas. Ett jättetrevligt litet ställe med fin inredning. Var ganska hungrig efter att ha fastat närmare 19 timmar.

Mätta och glada tog vi oss till Torpa där Olivia och Johan numera bor. Det är paret som är husse och matte till lilla Chili som vi brukade vara hundvakt åt då och då. Nu har de flyttat från Linköping till Jönköping, och vi ville hälsa på dem. Har verkligen saknat Chili då hon är så tillgiven och närhetstörstande. Det är bland det mysigaste jag vet att ha en liten hund i knät. De bjöd på jättegod fika och så satt vi och pratade och klämde på Chili i flera timmar.

Nu är jag hemma efter en heldag i Jönköping och känner mig glad för den här dagen.

Sport Line från Chausson

Garaget hos Sport Line från Chausson. Det är ovanligt att hitta en husbil som nästan är lika kompakt som en van som har ett så här stort garage. Stort plus!

Jag saknade lite kreativa och annorlunda på mässan, men dessa husvagnar tyckte jag var riktigt fina!
Men priset var saftigt – 1,2 miljoner för den stora.

Äntligen har jag fått se hur ett taktält ser ut inuti!

Imponerande kylskåp!

VW’s olika modeller av California. Fina men dyra!

Oas inne i Jönköping – ett vegansk café som serverar lättare lunch

Falafelsallad – grymt gott!

Hemma hos Olivia, Johan och Chili

Hon fick en present av oss – en burk makrill som är hennes favoritmat

Tack för att du läste! Hoppas du får en fin vecka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.