Geocaching

Geocaching med hund

Lånar Trassel i ett par dagar nu. Vi har varit ute och gått långpromenad i Tinnerö Eklandskap. Passade på att ta några cacher. Det finns hur många som helst där ute. Att geocacha med hund är verkligen perfekt, ingen som gnäller över att det är långt att gå eller tycker det är tråkigt :) Det är snarare ett fiffigt sätt för mig att förlänga promenaden och tycka att det faktiskt är rätt roligt att vara ute trots novembervädret.

Om du inte vet vad geocaching är så är det som skattjakt kan man säga. Du använder en app till mobilen för att lokalisera vart det kan finnas en så kallad cache. Jag använder appen Geocaching för iPhone. Den är gratis att ladda ner, men för att kunna logga alla cacher så behöver man prenumerera vilket kostar 65kr/mån.

En cache kan vara ett rör, en låda eller liknande. Alla cacher innehåller den en loggremsa där du med en penna skriver på att du hittat cachen. Det är bra att ta med egen penna! Är det en större cache så kan den innehålla en sak. Då får du behålla den saken mot att du lägger dit en sak själv av ungefär samma värde. Det kan vara en nyckelring, legobit eller en samlarfigur.

Cacherna kan finnas placerade lite överallt. Mitt inne i städer, längs cykelvägar, i skogen. Ja överallt. Men de syns inte om du inte letar efter dom! Vissa cacher är finurligt byggda. Spana till exempel in dom här på Pinterest!

När jag kom hem tog jag bland annat lite produktfoton på hårspännen åt en kund. Kul att ändå göra beställningsjobb hemifrån när jag går in i en så lugn jobbperiod som det är såhär års.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maria 29 november, 2019 at 19:47

    Det är ju SÅ roligt med geocaching! Fast just nu står det lite stilla på den fronten på grund av pokémon go med sexåringen istället :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.