Cykel, Mountainbike

Grön skogscykling i december

Saaay whaaaaaaaaaat? 

Jao, det är lika grönt i skogen som det är under oktober. Liksom södra och mellersta Sverige i övrigt har vi haft typ 2 dagar med snö den här vintern. Men jag måste säga att snön gärna får hålla sig borta. För det är så grönt och fint i skogen! Kanske att man skulle kunna ana lite frost. Det som varit blött har nu torkat upp ganska bra, men det är geggigt lite här och var. Inte så farligt halt dock.

Jag undvek de värsta ställena och körde en feelgood-runda på banan och på vanliga stigar. Runt 14:30 var det fortfarande ljust ute och jag behövde varken lampor på cykel eller hjälm. På mig hade jag en långärmad funktionströja, en tjock fleecetröja och min nya vindtäta röda jacka från Haglöfs. På benen hade jag ett par underställsbyxor och ett par fodrade byxor från Craft. På händerna ett par handskar från Hestra och på huvudet en buff under hjälmen.

För cykling i skogen, där man blir ordentligt varm, tyckte jag det blev lite för varmt på överkroppen och jag hade gärna haft ett par varma cykelhandskar som funkar på pekskärm. Handskarna från Hestra är tajta och har fleecefodring som gör att handskarna blir krångliga att få på sig igen, på svettiga cykelhänder, efter att man tagit av sig dem (för att t ex plocka upp telefonen och Instagram:a).

Annars kändes allt på topp! Har inte cyklat i skogen på flera veckor, jag har mer velat ägna mig åt inomhusträning när det varit så grått och regnigt. Skönt att få lite dagsljus på sig – fördelen med att bara haft ett fotojobb idag som var på förmiddagen.

DSC03202

DSC03200

DSC03193

DSC03176

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.