Livet

Grymma brudar cyklar långt (och backigt)

Hjälp vilken förmiddagsrunda! Klockan 10 samlades vi vid Hymers klubblokal. Vi blev 9 st glada cyklissor som slöt upp för att köra Rängen runt. Rängen är en sjö och verkar vara en populär runda för cyklister som vill ha lite backträning. Jag själv har länge varit nyfiken på den rundan.

Vid 14 km kom första mördarbacken, från 72 till 113 höjdmeter. Tjofaderullan var fort det gick! Nä, ni som läser bloggen vet att backar är min akilleshäl. Jag är stark i benen men flåset hänger inte med. Jag fick dock bra backtips av Ida. Jag vill gärna växla ner så jag trampar fort men då går det i snigeltakt så hon berättade att det är bättre att ligga på lite tyngre växlar och riktigt trampa igenom backen. Jag testade och det gick bättre! Jag föll inte ur klungan vid varje backe iallafall ;) Dock lyckades jag med en snygg vurpa när det tog stopp på ett ställe och jag glömde klicka ur vänsterfoten. Min hjärna har inte riktigt greppat att klicka ur vänstern när det behövs, för jag har för vana att alltid klicka ur högern först.

Efter många sega backar och en gråtskvätt och pepp från de andra cyklissorna kom vi till Skeda där vi köpte jordgubbar. Sen satte vi oss i gräset och tog igen oss och åt. Bästa på hela rundan!  5,7 mil är det runt Rängen och hem. Både känns  och är vääääldigt långt :)

IMG_0802

IMG_0799

IMG_0803

IMG_0809

IMG_0811

rangenrunt

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Rund är också en form! 16 juni, 2013 at 17:32

  Härligt att backarna kändes bättre!
  Varför är det bättre att släppa vänster fot, istället för höger? (Undrar en helt novis på cykelsporten).

  Kram M

  • Reply dessi 16 juni, 2013 at 22:31

   Ingen fot är bättre än den andra att klicka ur först, det är bara det att man ska klicka ur den foten man tänkt sätta ner i backen när man stannar. Jag brukar sätta ner högern och klickar därför alltid ur den först, men nu skulle jag sätta ner vänsterfoten men hann inte klicka ur eftersom jag är van vid högern :S

 • Reply Ida 16 juni, 2013 at 19:25

  Riktigt bra kört idag! Bara att träna på med backarna så kommer det gå bättre och bättre. De sista känns ju alltid i benen på den rundan, det är ju några backar om man säger så :P

  • Reply dessi 16 juni, 2013 at 22:40

   Tack Ida!! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.