Kost, Paleo

Hur paleo (inte) funkat för mig

Jag har testat paleo under två perioder kan man säga, och det har varit näst intill lika olidligt båda gångerna.

Vad är paleo?
Grundtanken är att äta som vi gjorde på stenåldern. Kött, fisk, ägg, kokos, nötter, frukt, grönsaker, bär och lite stärkelse som sötpotatis. Inget vete, inget mjöl, inga mejeriprodukter.

paleo-food-pyramid-118

Att utesluta mejerier helt och hållet är inte kul. Och det är svårt att känna sig mätt tycker jag. Därför äter jag lågkolhydratkost men med mejeriprodukter som smör, kesella, Skyr och viss mängd creme fraische. Grädde (som i gräddiga grytor och köttfärssåser) försöker jag undvika för det triggar mig att äta mer.

Att bara äta frukt och rotfrukter som kolhydratkälla har inte heller varit min melodi eftersom det är så sött. Jag kan äta sötpotatis ibland men det händer ofta att jag blir sötsugen efter att jag ätit det.

Så, de kolhydrater jag får i mig kommer från mejerier (mjölksocker) och havregrynsgröt basically. Har testat bönor också eftersom de innehåller mycket protein trots viss mängd kolhydrater, men jag blir gasig av dem.. Inget gluten. Varför kan ni läsa om här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Snorkkis 10 januari, 2014 at 06:59

    Vad intressant analys. Och toppen att du vet hur just din kropp reagerar på olika typer av kolhydrater – då vet du ju (i princip) hur du ska äta för att må som bäst (för gissar att du mår bäst när du slipper suget).

  • Reply Charlotta Sofia springer o trimmar 10 januari, 2014 at 15:24

    Jag tycker det är alldeles utmärkt att snickra ihop en egen lösning och utgå från vad ens kropp gillar, såsom du gjort. Jag tänker lika. Äter lchf-ish men är vegetarian, äter frukt och rotfrukter eftersom jag märker att det är bra för just min kropp.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.