Tankar

Vad vill jag med min blogg?

Sara som skriver bloggen Träningsglädje föreläste på The Convention i helgen. För oss som inte var för finns en jättebra podcast att lyssna på istället. En podcast som behandlar ämnet ”Lyckas som träningsbloggare”.

Ni kan lyssna på den här.

Den fick mig att fundera. Hur uppfattas min blogg och vad är syftet med min blogg? Vad svårt! Ungefär lika svårt som att svara på frågan ”Vad är meningen med livet?” Jag vet inte. Och jag har ingen direkt strategi alls. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Jag bloggar om det som pågår i mitt liv just nu. Det gör att den lätt handlar om allt och ingenting. Just nu är jag inne i en träningsperiod som ni märker. Jag har tränat regelbundet i tre års tid, men de senaste månaderna har det blivit kanske ett eller två pass i veckan. Fokuset har då istället legat på foto eller mat eller vardagsbetraktelser. När bloggen skiftar fokus på det viset kan det vara svårt att tillfredsställa läsarna. Något som Sara tar upp i sin podcast.

I somras började jag ett nytt jobb. Istället för att frilansa lite som jag gjort innan och själv kunna avgöra hur mycket eller hur lite jag velat jobba, har jag nu gått till att vara på min arbetsplats nio timmar av dygnet. Det är en stor omställning och det är inte förrän nu som jag har kommit in i det. Det känns lite ”intimidating” att jobba på en arbetsplats där alla är så duktiga på de gör, och jag har noll erfarenhet. Men jag tar dag för dag och gör alltid mitt bästa. Men, som sagt. Jag har kommit in i rutinerna. Det gör att jag har kunnat börja planera min fritid bättre och kunna ta in mer träning i mitt liv. Jag har nu upptäckt den största träningsklyschan – att man blir piggare av att träna. Att jag blir gladare av träning har jag upptäckt, men inte att jag skulle bli piggare. Pigg var jag ju innan, för då kunde jag sova tills jag vaknade eftersom jag själv styrde mina arbetstider.

Idag fungerar det inte så. Jag går upp klockan 08. Punkt. Tidiga morgnar har inneburit mååånga dagar som bara gått på rutin. Många dagar då jag bara velat nicka till vid datorn på kontoret. Dagar då jag känt mig mindre trevlig för att jag varit så trött. Förra veckans hårdträning har inneburit det alla pratar om – en helt annan pigghet. Det har inte spelat någon roll om jag sovit sju eller tio timmar. Jag var varit lika pigg oavsett. Bara en sådan sak gör ju att jag vill fortsätta med det här framgångsreceptet.

Det är en förklaring till varför jag helt plötsligt börjat träna som en tok ifall ni undrar.. :-)

Jag vet inte alls vad som lockar er läsare till att gå in på min blogg. Jag har ingen aning. Men om jag skulle få gissa så tror jag det har med variationen och bilderna att göra. Går jag till mig själv och vad jag gillar så är det just det jag själv uppskattar hos en blogg. Lite när det blir som att gå in i en godisbutik. Samtidigt som jag tokgillar nishade bloggar som handlar om foto eller träning.

Det är svårt det där. Meningen med bloggen? Jag vet inte.. Det är min ventil där jag skriver vad jag känner för just nu. Någon plan finns inte. Det gör kanske att min blogg aldrig kommer bli någon stor blogg. Den lockar inga läsare som är intresserade av att läsa om ett speciellt intresse. Den tilltalar alla och ingen.

Jag har funderat på att nisha den, bli mer tydlig. Drömmen är att ha en (edit: renodlad) träningsblogg som är inriktad på lågkolhydratkost. Men för det krävs en enorm disciplin. Jag måste leva på ett visst sätt. Andas hälsa, andas träning. Jag som andas ganska många saker..  Klarar jag det? Vill jag det? Framtiden får utvisa :-)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Emma 6 november, 2011 at 23:09

  Men alltså har du inte redan en träningsblogg som är inriktad på lågkolhydratkost? För bara för att man har det så betyder det ju inte att man inte får yttra sig om nåt annat ibland. Om jag hade uppfattat det rätt, att det var det du menade, att du bara uteslutande ska skriva om det. För mig så är det här just det, en träningsblogg som är inriktad på lågkolhydratkost. Det kräver ju inte av dig att du ska vara 100 % disciplinerad för då tycker jag i alla fall att det skulle bli tråkigt. Ibland vill man ju höra om en påse Ahlgrens bilar också ;) Så frågar du mig så tycker jag du ska fortsätta underhålla oss som du gjort hittills – med precis det som faller dig in.

  • Reply Dessi 6 november, 2011 at 23:14

   Oj! Nu blev jag lite ställd. Kul att du tycker det! :) Jag har nog bara inte sett min blogg som en sådan blogg. Jag har nog satt ribban lite väl högt och tänkt att ”dit ska jag nå en fin dag”. Hmm.. Nu fick du mig att fundera lite till. Tack igen! :)

 • Reply Smith 7 november, 2011 at 08:33

  Jag håller med Emma! För mig är du inspirerande med din energi och träningsglädje. Det är intressant att ta del av dina tankar och teorier om vad som funkar kostmässigt, och inte. Det är roligt att möta en annan värld än min då det gäller vardag och foto. Nu besöker jag din blogg mycket för att jag tycker att jag lärt känna dig litegrann (via bloggen, helt och hållet), och för att jag är nyfiken på din tillvaro.

  • Reply Dessi 7 november, 2011 at 17:08

   Roligt att kunna inspirera! :) Det känns fortfarande ovant, efter års bloggande, att kunna inspirera någon. Tack!

 • Reply Pethra 7 november, 2011 at 17:02

  Jag gillar att det är blandad kompott! Mat, hälsa, träning, och ditten och datten. Jag blir alltid glad av att gå in på din blogg. Du skriver lagom långa inlägg och ger mycket inspiration. :-)

  • Reply Dessi 7 november, 2011 at 17:04

   Tack Pethra! Det var kul att höra :)

 • Reply Emma 7 november, 2011 at 18:54

  Håller med alla övriga! dessutom har du ju hattat fram och tillbaka en del mellan olika bloggar så jag tycker du ska hålla fast vid denna nu :)

 • Reply milla 7 november, 2011 at 20:27

  Hej
  Tycker om din blogg för den varierar den lever.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.