Diet, Kost, Livet, Sockerberoende, Tankar

Jag har kommit på konstruktionen

Jag har kommit på konstruktionen (gammal Felix-reklam referens)!

Det är sockret som är boven. Högst sannolikt. Jag kan inte veta, men det är så jag tror. Jag har varit oerhört slapphänt den senaste tiden och ätit godis varenda dag. Och det har inte varit några små mängder heller. Är jag sugen så köper jag godis som för en normal människa med normal hjärna (med normalt fungerande signalsubstanser) är en hel veckoranson. Här om dagen gick jag in på ett konditori och köpte en kardemummakrans som var kanske 50 cm i diameter (skitstor alltså). Den åt jag upp samma kväll. Sen däckade jag. För det är så jag fungerar. Äter jag stora mängder socker så blir jag otroligt trött och däckar.

Nu tänker ni antingen: ”Shit vad modig hon är som vågar erkänna en sån sak” eller ”Hon har verkligen problem”.

Båda är OK. Jag har problem just nu.

Jag vet inte hur det här kommer sig. Kanske har den ökade träningsdosen med saken att göra? Jag tänker lätt att det inte gör något att jag äter socker, för att det ändå är extra energi inför spinningpasset eller att jag bränner bort det fort. Så det är det här som är problemet. Jag vet att många undrar ”Hur kan hon vara rund när hon tränar så mycket?”. Jo, för att jag äter socker. För att minsta lilla sockerkorn lägger på sig som fett på min kropp. Det förbränns inte. Jag kanske inte nödvändigtvis går upp i vikt, men jag går heller inte ner.

Sockret gör mig trött och hängig. Socker är inget raketbränsle! Vilket skämt. Energin kanske finns i musklerna, men om jag ska kunna använda den måste ju hjärnan vara pigg och alert. Jag måste avsockra mig för att hjärnan ska stabiliseras. Det känns som att jag bor i en dimma just nu. Inte OK.

Jag måste avstå från socker. För alltid? Jag vet inte. Ibland kan jag kontrollera det. Ibland inte. Men just nu behöver jag komma från sockret. Det kommer bli en utmaning då julen snart är här och jag vet en och annan som vill julbaka med mig..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Coyntha 17 november, 2011 at 10:25

  Hejsan!
  Du behöver inte vara duktig hela tiden med maten! Njut av vad du gör… det är sämre om du får dålig samvete! Njut istället!
  Du kommer själv snart att bestämma dig igen att inte äta vad du inte vill äta!
  Vill du komma imorgon till Campushallen på lunchen och träna Kettellebelles? Jag tänker köra imorgon.
  kram

  • Reply Dessi 17 november, 2011 at 10:27

   Vad söt du är! :) Jo jag brukar kunna njuta av att äta socker, men det är när jag gör det ibland. Inte varje dag, och inte när det blir tvångsmässigt. Svårt :(

   Ja jag vill gärna träna kettlebells med dig. Hur dags är det?

 • Reply Coyntha 17 november, 2011 at 11:10

  11:30-12:30
  Du måste vara förbered att få jäkla träningsvärk sedan!! hi hi
  Kram

 • Reply Malin I Form 17 november, 2011 at 12:08

  Väldigt strongt av dig att erkänna det på bloggen! Det är verkligen inte lätt det här med socker, och dessutom får man dubbla budskap om detta vart man än vänder sig!

  SV: Hmm, kikar man på hemsidan till de som utser årets julklapp så står det ”den färdigpackade matkassen” så själva tjänsten vet jag inte, det är nog mer en kasse då.

 • Reply Martina 17 november, 2011 at 12:15

  Va fint de blev med håret! Alltså de där med sockret är verkligen hemskt… jag är likadan, ibland kan jag kontrollera och ibland äter jag 10ggr mer än min hockeyspelande 90-kilospojkvän…. och sen däckar jag! Jag blir sååå trött och även trött dagen efter, som en bakfylla nästan usch…

 • Reply Elisabeth 17 november, 2011 at 12:39

  Vi kör 0 socker bak, borde gå det också :)

  Hoppas du mår bättre snart.

  Kramis

  • Reply Dessi 17 november, 2011 at 13:02

   Aw! :) Snällt.

 • Reply Peter 17 november, 2011 at 17:47

  Ökat sockersug är även ett symptom på årstidsdepression.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85rstidsbunden_depression

 • Reply Smith 17 november, 2011 at 21:44

  Socker gör mig också trött och hängig. Jag däckar också efter en sockerfylla, och känner mig bakis dagen/dagarna efter. Mina barn blir griniga och gnälliga av socker och kolhydratstinn mat. Jag har också en tuff period nu. Inte med träning dock, utan med sockret. Peter kanske har en poäng om årstiden, men jag har hittills aldrig kopplat ihop det för egen del. Lycka till och hoppas du hittar en väg som funkar för dig! Styrkekramar!

 • Reply milla 17 november, 2011 at 21:54

  Mycke träning och lite återhämtning av trötthet kan man lätt ta till socker. Nya tag bara. Tips läs lite om Zinkbrist, kan ibland behövas tillskott om man tränar mycket. Äter det själv just nu
  Ha det bra

 • Reply dessi.se » Mat för själen 18 november, 2011 at 22:03

  […] för alla kommentarer i det här inlägget! Jag har varit dålig på att svara på era inputs, men ni ska veta att jag uppskattar […]

 • Reply Pia Nyberg 19 november, 2011 at 23:01

  Jättesnygg frisyr!

  Men hörru, du ska ju på kurs hos mig, då ska du se att du förstår och det löser sig med sockret ;-) Kram!

 • Reply Gloria 24 november, 2011 at 13:56

  Åh, vad jag känner igen mig! Kan inte heller gå ner i vikt om jag äter det endaste lilla sockerkornet. Tränar (oftast, inte just nu) så att jag håller vikten i schack åtminstone, men går inte ner pga sockret. Är sockerfri i perioder. Har noll motivation just nu med både socker och motion, kanske pga stundande jul? Hoppas motivationen kommer till nyår iaf så jag kan starta året på ett sockerfritt sätt…

  Lycka till :)

 • Reply Magdalena 6 april, 2012 at 21:59

  Jag är klart socker/matberoende, äter tvångsmässigt och i smyg. Nej, kan inte längre njuta. Jungfrusilen så att säga var bäst! Men nu har jag ett första verktyg – min matplan. Snart tar jag nästa steg och ska ta mod till mig för att vara på ett telefonmöte i OA. Kram!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.