Fågelskådning

Kattuggla med unge

I förrgår var jag ute på promenad i Tinnerö med Roxie. Jag såg några unga personer med kamera och kikare leta efter något i den hage jag brukar gå med henne. När de hade stannat och riktat sina kikare och kameror upp mot samma träd ställde jag nyfiket frågan vad det var de såg. ”Uggla!” utbrast dem. Fick låna en killes kikare och där satt kattuggla med unge. Jag blev såklart jätteglad då jag inte sett kattuggla innan (”bara” lappuggla), och heller inte någon unge. Vi pratade en stund och fler fågelfotografer anslöt efter hand.

Jag tog med mig Fredrik och kamera med telezoom dagen efter. De satt inte kvar i samma träd, men det dröjde bara ett par minuter innan vi såg dem i ett annat träd. Troligen i det träd där de bor. Det är en stor hålighet i toppen. Jag fick ett par hyfsade bilder på dem. Fina va?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.