Cykel

Kollat på whäser

richmondslr2w

Richmond SLR 2 W

Jag var inne på en Scott Contessa Speedster 25 mest för att jag har en Scott MTB och gillar märket. Men efter att ha varit på Nellborgs inser jag hur man inte kan bestämma vilken cykel man ska köpa efter att bara ha kikat runt lite på internet. Säljaren fick mig att fundera i andra banor.

Märkestrogen eller valuta för pengarna?

Ja det är frågan.

Nu lockar Richmond som ger mer för pengarna. Bland annat har Richmond:en två framklingor istället för tre, vilket i och för sig ger färre antal växlar, men gör att man kan utnyttja växlarna bättre och den har Shimano-hjul. Dessutom älskar jag hur den här ser ut! För tusenlappen billigare.

De hade också en ”herr”racer från Richmond, som är ett par tusen dyrare, som har Shimano 105-växlar (jmfrt med Shimano Tiagra på tjejracern) som anses vara top notch. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om komponenter, jag kan för lite för det. Jag vill bara ha en cykel som jag trivs med att cykla på. Men ändå..

Mycket att fundera på! *klurar*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Katja 29 april, 2013 at 11:01

  Förstår hur du tänker, men det är ändå komponenterna som gör en cykel behaglig att köra (tillsammans med en bra ramgeometri samt sjyssta hjul). Mitt tips är att i alla lägen satsa på en hoj där priset gått åt komponenterna (minst 105 ska det vara, sen är skillnaden inte så stor mellan 105 och Ultegra egentligen), så kan du uppgradera typ, styre och sånt senare. Lycka till! :)

  • Reply dessi 2 maj, 2013 at 00:44

   Det lutar åt Shimano 105 faktiskt! :)

 • Reply Pernilla 10 maj, 2013 at 05:21

  Jag köpte Richmond SLR 1. Hade sett en kanonfin Bianchi (visserligen förra årets modell) men den var för stor och mindre fanns inte hemma…
  Kul att hitta ”gamla” löpartokar igen! Kom ihåg när ni började springa ”barfota”.
  Hoppas allt är bra!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.