Resor, Restaurangbesök

Köpenhamn – dag 2

Holdt op! Vi har kommit till dag två på vår Köpenhamns-resa. Vi snackar lördag och dags för Copenhagen Bike Show – Skandinaviens största cykelmässa. Det skriver de själva på sin hemsida. Härligt med mycket folk och att slippa restriktioner, här gnuggade man axlar mot varann som innan pandemin.

Hur var mässan då? Jo tack, säkert svinkul för de cykelpendlande köpenhamnarna. Men mindre skoj för oss mountainbikecyklister då jag såg ungefär tre mtb’s på hela mässan. Den tycktes vara inriktad på pendling, familjecykling och lite landsvägscykling. Det fanns pendlarcyklar och lådcyklar i massor. Så lite av en besvikelse var det. Tur för oss att vi hade annat planerat den dagen!

Vi tog tunnelbanan till Nørrebro istället! Ett hippt kvarter som faktiskt nyligen blev utsedd som etta på listan över ”världens 49 coolaste stadsdelar” av Timeout. Vi började med att traska till Jægersborggade som jag läst bra om. Här finns små butiker där saker från lokala kreatörer säljs. Först ut blev jag lite kär i butiken CMYK kld där det kryllade av grafiska prints, tavlor, mattor, kläder.

Väl färdiga på Jægersborggade traskade vi till ett av Köpenhamns bästa bagerier – Andersen & Maillard. Här tog vi en fika! Hade önskat några fler plusgrader för då hade vi kunnat sitta ute.

Mätta i magen gick vi till södra delarna av Nørrebro. Här hoppade jag in på två fantastiska butiker – Kræss och Moment KBH. Det fanns så sjukt mycket fint!

Ingen visit till Köpenhamn utan smörrebröd, eller hur? Vi hade kvällen innan gått förbi restaurang Maven (magen på svenska) som ligger inne i en kyrka. Idag beslutade vi oss för att käka lunch här. Underbar stämning och supertrevlig personal. Maten var så himla god! Vad skönt att få äta gott efter nitlotten vi drog i Nyhamn.

Cykelmässan, hej men nej!

Jægersborggade på Nørrebro

Assistens Kirkegård – här ligger kända danskar begravda, bl a H.C Andersen

Fika på Andersen & Maillard

Butiken Kræss – ville ha allt!

Härlig blandning mellan kitsch, vintage och art deco på Moment KBH

Mat på Maven!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.