Dagens lunch

LaddarmatHavregrynsgröt med laktosfri mjölk, blåbärssylt. Två kokta ägg och två skivor medvurst.

Ständigt fyllda kolhydratsdepåer förhindrar fettförbränningen men för lite påverkar träningen. Så funkar jag. Jag startade dagen runt klockan 10:30 med en proteindrink och några timmar senare åt jag detta. Havregrynsgröt är det jag tycker funkar bäst att ladda med hittills.

Jag har testat frukt och ätit riktig paleo (kött, ägg, grönsaker, frukt, sötpotatis) men jag gillar i ärlighetens namn inte frukt – vilket förmodligen låter konstigt för somliga – och jag upplever inte att kolhydraterna i frukten ger mig samma energi som gröt. Det är ungefär som att dricka sockervatten, energin går åt typ direkt.

Efter träningen äter jag en lättare middag med mycket protein och eventuellt lite kolhydrater till.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Amanda 1 augusti, 2012 at 20:19

  Gillar verkligen alla dina vettiga inlägg!! Är inte heller något större fan av frukt,(okej, undantag passionsfrukt…) men vågar inte börja äta kolhydrater riktigt än. Kanske när tävlingar drar igång i höst, men än så länge får det bli paleo/lchf-aktig kost. Men jag ser verkligen fram emot en dag då jag ska synda och äta en macka ;)

  • Reply dessi 1 augusti, 2012 at 20:24

   Kul att du gillar det! Ska försöka skriva lite mer om kosten och lägga upp lite matbilder. Vad är det du tävlar i? :)

 • Reply Amanda 2 augusti, 2012 at 08:55

  Ja, det låter mycket bra, det är så kul att läsa och bli lite inspirerad av andras mat!!
  Löpning :) Blir ett antal olika lopp här i höst så jag är supertaggad!

 • Reply Sofia - vägen till tjejmilen 4 augusti, 2012 at 08:52

  Åh vad det är svårt det där med mat! Jag har hittills räknat kalorier men har fastnat lite med de sista kilona. Vet inte om jag ska plocka bort lite kolhydrater och öka proteinet, men vill jag leva så? Om jag börjar äta normalt igen så går jag väl upp igen?! En annan fråga jag har funderat på som du kanske kan svara på..? Ska man alltid äta efter träning? Jag springer ju bara och ofta mellan 20-21 på kvällen (sover vid 22) är det inte dumt att äta så sent? Eller BEHÖVER kroppen det?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.