Cykel

Lunch-spinning med blodsockerdipp

Har ju börjat äta lite mer kolhydrater nu och och igår kom ”fuck it!”-känslorna och jag köpte en godispåse på ungefär 400 gram som jag tryckte i mig. Blev helt sockerstinn! Pulsen steg och den låg högt och jag kände hur det bankade hela kvällen. Läskig känsla faktiskt.

Men inget ont som inte för något gott med sig, jag tänkte ta till vara på kolhydratladdningen på ett spinningpass på lunchen idag. Men det gick inte riktigt som jag hade tänkt. Det blev inte den här turboladdningen som jag trott, jag kände mig inte starkare eller mer uthållig. Jag fick en blodsockerdipp när 15 min återstod av passet vilket gjorde mig helt förlamad. Så när resten av salen körde 8 sitt 8 stå och 4 sitt 4 stå och skruvade upp motståndet rejält den sista delen fick jag snällt sitta ner och trampa.

Normalt sett när jag äter strikt LCHF behöver jag inte vara så noga med att äta innan och efter passet eftersom det inte finns något blodsocker som kan dippa. Det brukar normalt sett räcka med frukost innan ett lunchpass. Det funkar inte när man käkar kolhydrater. Jag har inte heller upplevt någon större skillnad i prestation. Jag kan pressa upp pulsen ordentligt oavsett kolhydrater eller inte i kroppen. En väldigt intressant upplevelse och iakttagelse. Jag trodde att jag skulle uppleva en större skillnad..

Skorna funkade dock perfekt! :) Det tog lite tid att få i dem på tramporna men Erik (favvo-instruktören) hjälpte mig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Coyntha 3 november, 2011 at 15:25

  Om du äter nu lite mer kolhydrater behöver du inte ladda med kolhydrater innan ett pass. Det gör jag inte i allafall! Jag laddar med proteiner istället. Det funkar och det räcker bra även för att springa ett tufft pass.
  Testa gärna!
  Jag kan köra ett pass med dig nästa vecka om du vill. Hör av dig!
  Kram

  • Reply Dessi 3 november, 2011 at 15:46

   Bra att veta! :)

 • Reply Martina 3 november, 2011 at 15:31

  Oj de där har jag också gjort, pressat ett halvt kilo godis och jag får samma effekt som du… jättehög puls och mår riktigt konstigt i flera timmar! Det är verkligen INGEN trevlig känsla usch!!

  • Reply Dessi 3 november, 2011 at 16:20

   Mm :( Inget vidare! Jag tror effekten av socker blir större ju längre man varit ifrån det. Såhär var det aldrig förr.

 • Reply Tommy 3 november, 2011 at 16:54

  Visst är det grym skillnad med riktiga cykelskor!? Slut på kramp i fötterna…

  Jag minns att jag också hade svårt att få fast skorna i tramporna de första gångerna. Efter ett tag glömmer man bort att man inte kunde, ungefär som med att cykla. ;)

  • Reply Dessi 3 november, 2011 at 19:40

   Ja speciellt när man står upp eller kör riktigt fort :)

 • Reply Emma 3 november, 2011 at 17:31

  Ja vad tjafsigt det var i början med spinningskorna :) mina clips är dåliga nu så nu lossnar den ena skitlätt istället. måste köpa nya tror jag… men det var ett tag sen jag var på spinning med…

  Det där med godiset känner jag igen.. Hemskt om det håller i sig tills man ska sova och det knappt går att somna för det känns som hjärtat slår för fort…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.