Styrketräning

PB i mark och bänk!

Fredrik och jag drog till Campushallen strax efter kl 15 för att maxa i marklyft (jo jag bestämde det innan för att kunna tagga till). Höll på att glömma lyftarbältet hemma då jag trodde Fredrik tagit med det till jobbet imorse, men som tur var kikade jag en extra gång i garderoben och där låg det.

PB i marklyft

Värmde upp med ett set på 50 kg, sen ett set på 70 kg. Mitt mål med maxningen var egentligen 100 kg, men då jag kände hur jävla tungt det var att rep:a på 70 kg (lika tungt som 80 kg var för två-tre veckor sen) så ändrade jag till 91 kg. Det skulle då bli hela 1 kg tyngre än mitt förra PB som är några månader gammalt. Gnuggade in händerna med magnesium, tog på mig bältet, greppade stången och spände till kroppen och stången gleeeeeed upp hur lätt som helst!

Vilade några minuter och valde att lägga på ytterligare 4 kg på stången. Den gled inte upp lika lätt, men definitivt lättare än då jag lyfte 90 kg på bonngymmet i somras. Då tog det en evighet för stången att ens passera knäna. Idag gick stången upp i mer jämn hastighet men det var väldigt väldigt tungt! Jag kanske hade kunnat ta 100 kg om jag hade börjat på den vikten innan jag beslutade mig för att ta 91 kg. Men 5 kg PB är jag ändå nöjd med.

PB i bänkpress

Kände mig fortfarande pigg i kroppen trots maxningen och vi körde några set tunga bänkpress. Fick impulsryck att testa maxning och lastade på två tior på stången. För bara ett par veckor sedan tog jag PB i bänk på 39 kg och 1 kg hit eller dit.. Hur svårt kan det va?! Lade mig på bänken, fattade stången, bröstade upp mig så mycket jag kunde och spände bak skulderbladen. Rumpan spänd – check! Fötterna nerborrade i golvet – check!

Förde stången ner under pupporna, lät den toucha lätt mot bröstbenet och pressade upp stången till utsträckta armar. LÄTT!

40 kg i bänkpress har jag haft som mål ända sedan jag började lyfta tungt för ett par tre år sedan. Jag har ju tränat styrkelyftsliknande i perioder sedan tre år tillbaka, och regelbundet igen sedan i sensomras. Och äntligen börjar saker lossna!

Tekniken i bänkpressen har jag förbättrat massor och jag förkovrar mig och läser på om de olika lyften (det finns alltid justeringar å förbättringar att göra vilket är kul!) och vilka assistansövningar man ska göra. Lyssnar bland annat på Styrkelabbets podcast som är kanon! Tränar bänkpress 2-3 gånger i veckan och gör tunga set med 2-7 reps per set.

Nästa mål är 100 kg i marklyft och 50 kg i bänkpress!

Bänkpressen har jag tyvärr ingen video på av den anledningen att Fredrik passade mig så jag inte skulle dö om jag bommade ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Fredrik 12 januari, 2018 at 11:48

  Starkis! <3

 • Reply Magnus Plantin 12 januari, 2018 at 20:28

  Såg himla stabilt ut
  ????
  Mvh
  Magnus

  • Reply dessi 14 januari, 2018 at 17:39

   Nu ska vi inte ta i ;) Haha nejdå, tack ska du ha! :D

 • Reply Trail & Inspiration 13 januari, 2018 at 17:01

  Grymt, stort grattis! :-D

  • Reply dessi 14 januari, 2018 at 17:39

   Iih tack! :D

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.