Träning

Träningshöjdpunkterna 2011

Mitt träningsår 2011 har varit det bästa mängdmässigt men också det bästa ur upplevelsesynpunkt. Jag snackar lopp och tävlingar. 8 st lopp har jag deltagit i i år. 6 st i löpning och 2 st i inlines.

GÖTEBORGSVARVET
Under året som gått har jag sprungit mitt allra första Göteborgsvarvet som dessutom sprangs i FiveFingers och 5 km helt barfota. Tyvärr var det en plågsam upplevelse för mig. Motivationen tröt från start och efter cirka 9 kilometer blev jag väldigt trött. Känslan av att springa över mållinjen efter en så lång pina var både skönt och fruktansvärt. Det var en av de tuffaste loppen jag genomfört och av den anledningen är Göteborgsvarvet 2011 minnesvärt. Jag genomförde det trots att tårarna var nära.

Det tog ett tag innan jag återfick löplusten och jag är inte anmäld till Göteborgsvarvet nästa år.

BLODOMLOPPET
Blodomloppet är ett lopp jag sprungit de senaste tre åren. Jag vill helt enkelt inte missa det. I år sprang jag 5 km på min snabbaste tid hittills – 27:24 min. På bilden syns jag med Coyntha som var min hare under loppet :)

BERLIN INLINE MARATHON
I september i år åkte jag och Fredrik till Berlin. Där deltog jag i mitt livs första marathon på inlines – Berlin Inline Marathon som gick av stapeln dagen innan löpar-marathonet. Cirka 6.000 inlinesåkare deltog i loppet och jag kom i mål på min usatta drömtid på 2 timmar!

Det var utan tvekan den bästa träningshändelsen under det gågna året. Jag som alltid åker ensam på träning befann mig helt plötsligt bland tusentals åkare. Det var en otroligt mäktig upplevelse. Jag hade tidigare år drömt lite i smyg om att åka Berlin Inline Marathon men det kändes så avlägset. Det kändes så stort, så långt och så ambitiöst. Jag vågade genomföra en dröm. Det är jag väldigt glad över.

Blogginlägg: Berlin Inline Marathon

Vilket är ert bästa träningsminne det här året?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Elisabeth 30 december, 2011 at 18:23

    Ta mig till och från Peace of love festivalen utan att foten trillade av ;)

    Räknas det? :P

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.