Mountainbike

MTB i Rörbäcksnäs

I mitten av juli drog Fredrik och jag till norra Dalarna. Vi skulle cykla i Sälen! Vi hyrde en stuga i en stugby via Air bnb.

Första dagen av cykling drog vi till självaste Rörbäcksnäs som sägs ha Sveriges vackraste singletracks. Där jag bor är jag inte bortskämd med denna typ av släta stigar, det är mycket rötter och sten på stigarna i Linköping och än värre är det i Norrköping även om cyklingen bjuder på större naturupplevelser där.

Det fanns gott om parkeringar när vi kom dit, men allt eftersom dagen fortskred fylldes det på med folk. Det märktes att detta var ett populärt ställe. Kan tänka mig att folk från hela Sverige reser hit för att cykla.

Initialt hade vi tänkt att köra den långa banan – Vallsjörundan. Men efter några hundra meter av dödsbacke med svinmycket sten gav vi upp den idén och körde Kalugapasset istället. Den ska innehålla några av de vackraste bitarna i Rörbäcksnäs och jag kan bara hålla med. Lagom tekniskt var det också. Ibland singletracks, ibland mer sten och så någon lite trixig passage. Precis lagom för vad jag tycker är skoj. Med sina 15 km är det en ganska lång tur också som man kör på 1-1,5 timme beroende på hur fit man är och om man kör på el.

Efter Kalugapasset var Fredrik trött så jag körde slingan Högåsen själv, den är bara 3 km och oteknisk men ganska rolig ändå.

Tycker verkligen man ska åka hit om man kan! Det är riktigt fina stigar och det finns en liten matbutik i närheten där man kan köpa glass efter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MTB i Sälen – Lindvallen – dessi.se 7 februari, 2024 at 21:25

    […] våra roligaste cykeläventyr hittills!I samma veva cyklade vi i Rörbäcksnäs som jag skrivit om här. Otroligt vacker cykling. Men Sälen var mer fartfyllt och härligt på ett annat sätt, roligt! […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.