Hälsa, Livet

Nej men hej!

Hej på er! (om jag har några läsare kvar). Hoppas ni haft en härlig vinter, här i Linköping har vi haft den snöigaste vintern på många år och det har gjort mig väldigt glad.

Jag har haft några månader där jag mest återhämtat mig, funderat mycket och försökt hitta rätt i hälsodjungeln.

Min hälsa & arbetet med näringsterapeuten

Nu har jag arbetat med min näringsterapeut på Näringsmedicinska Kliniken i 9 månader och jag känner att det har hänt massor av saker. Näringsmässigt har jag nog aldrig ätit så bra som jag gjort under den här tiden. Det första hon sa åt mig när hon hörde hur jag mådde var att ta bort vete (vetemjöl, vetestärkelse osv) och mejeriprodukter. Redan inom ett par dagar upplevde jag en enorm skillnad i mående. Min hjärtklappning försvann och min kropp fick äntligen lugn och ro. Efter det har jag jobbat med att sänka min sockerkonsumtion och det har gått väldigt bra. Jag äter socker ibland, i små mängder för socker stör min sömn. Jag baserar min kost på kött, ägg och fisk och jag äter SÅ mycket mat. Det gör att jag håller mig mätt, får i mig bra näring för mina organ (ja hela kroppen ju!) och håller mig jämnpigg över hela dagen.

Nyligen gjorde jag en ny hårmineralanalys och det var roligt att se att det har hänt grejer. Analysen visar mina nivåer av mineraler och tungmetaller i håret. Den visar också balansen mellan olika viktiga mineraler som min näringsterapeut framhåller som det viktigaste i hela analysen. Bland annat så har natrium/magnesium-ration gått upp till en optimal balans vilket är så roligt! Obalanser mellan dessa mineraler indikerar att det är nåt vajsing med binjurarna.

På kuppen har jag också lyckats gå ner i vikt. -7 kg på dessa månader. En långsam, men stabil takt och det mesta är fett då jag gjort InBody-mätningar som påvisar att så är fallet. Kul!

Under vintern har jag också tagit det väldigt lugnt för att läka från stress. Jag jobbar fortfarande med bostadsfotograferingar men inte alls i samma takt som innan. Vidare har jag lagt både cykling och löpning på hyllan och tar istället promenader och tränar på gymmet efter bästa förmåga.

Träning

Nyligen har jag börjat testa mig fram lite mer om hur min kropp klarar av styrketräning. Eftersom jag har en lägre sköldkörtelfunktion så blir jag lätt sjuk om jag tar i för hårt på träning. Min teori är att jag genom att dela upp styrkepassen efter mindre muskelgrupper belasta kroppen mindre. Till exempel så tränar jag ben och rumpa på ett pass, armar ett annat pass, rygg och axlar, bröst och mage. Det tyngsta passet som belastar kroppen mest är ben-passet, och här testar jag mig fram för att se om träning i maskiner gör någon skillnad jämfört med t ex marklyft.

Färdigutbildad PT

Ni som brukar läsa här känner till att jag pluggat till personlig tränare vid Bergqvists här i Linköping. Nu är jag klar och har äntligen fått min licens! Hur eller om jag kommer ta det vidare och jobba med träning får vi se. Jag vill bara bli helt frisk och stark först. Jag skulle vilja vara en inspiration och förebild för andra som är i min sits.


Inramat och klart!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Elisabeth 2 februari, 2024 at 13:03

  Kul att se dig !! Jag följer dig för att du cyklar MTB , som jag gör sen gillar jag dina texter. Kvinna som jag är som fyllt 50 behöver lite annat att läsa om , så jag har saknat dig. välkommen tillbaka.

  • Reply dessi 7 februari, 2024 at 20:41

   Åh vad kul! :D Tack för peppen! Kommer skriva mer om mtb när vädret och kroppen tillåter. Saknar det väldigt mycket :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.