Projekt: 100 kg i marklyft, Tankar

Att vara stark

Det hörs ju på namnet att det är bra, stark.

Att bara ”bli smal” har inget egentligt syfte. Men att vara stark tror jag ligger i människans natur att vilja vara, alla vill vi vara duktiga på något. Dessutom tror jag att om man ska lyckas med något är det bättre att lägga till än att ta bort. Att lägga till sunda vanor som att träna. För vi kommer aldrig att kunna sköta kosten till 100%. Vi har perioder där det slinker ner lite för mycket bullar och godis. Men vi har alltid träningen.

Och genom att träna sig stark tror jag man kan ändra sin självbild och synen på sin kropp. Vore det inte sunt om det gick från att vilja ha ett sexpack på magen till att orka lyfta sin egen vikt i knäböj? Sexpacket för mig säger ingenting. Det säger ingenting om styrka eller hälsa. Ser jag en bild på ett sexpack så rycker jag bara på axlarna och tänker ”jaha”. Men ser jag någon som gör en snygg overhead-squat eller gör sin första chin, då rycker det till i mig! Då ser jag kroppen i sin funktion, sitt rätta element. Och jag blir grymt impad av alla som gör höga boxhopp på gymmet. De hoppar upp på lådor som är hälften så höga som sig själva. Hatten av.

Så jag lägger om mitt fokus. Fokuset ligger i att ta 100 kg i marklyft och kanske så småningom ta min egen vikt i knäböj. Om jag sen fortfarande har lite fläsk på magen är skit samma.

Fall in love with the process, and the results will come.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Florence 26 december, 2013 at 15:35

    God fortsättning och tack för igår!
    Mycket bra inställning. För att om det enda viktiga är att bli smal, så tror jag inte att man har resurser kvar att träna av i.o.m att man kan sluta att äta.
    Kram på dig

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.