Kost

Nyfiken på fettdrift

Nu har jag ätit keto i lite över en vecka, och håller sakta på att ställa om mig till fettdrift. Det betyder att kroppen (när den är klar med omställningen) kommer använda fett som förstahandsbränsle istället för kolhydrater. Nu när jag inte tillför kroppen kolhydrater så känner jag mig ganska seg och inte ett dugg explosiv som jag annars gör. Jag vill mest bara sitta på min röv. Och mycket rövsittande blir det. Men jag försöker ändå uppnå mitt stegmål varje dag och idag var jag på gymmet för första gången på 1,5 vecka.

Det här är vanligt för alla som börjat äta keto, man känner sig slö de första veckorna. När kroppen sedan ställt om sig till fettdrift (vanligtvis efter 4-12 veckor) ska man känna sig precis som vanligt – dvs pigg och energifylld. En av de stora fördelarna med fettdrift är att du inte behöver extern energi för att orka träna. Med andra ord behöver du inte äta något innan du tränar då kroppen tar av sina fettdepåer och skapar energi. Jag har läst om folk som springer marathon utan att käka på hela loppet och de som tävlar i styrkelyft. Det skulle innebära en mer flexibel vardag utan måltidstajming. Hur coolt?

Ni förstår att jag är hemskt nyfiken på den här otroligt stora fördelen! När jag var på gymmet idag körde jag tunga baslyftsövningar med få reps eftersom uthålligheten just nu är som bortblåst. Styrkan sitter dock fortfarande i, men jag blir snabbare trött och jag svettades mer än vanligt.

Jag kommer skriva mer om detta när min kropp ställt om sig, så håll utkik!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.