Hälsa

Provsvar från Werlabs

I förra veckan beställde jag en Hälsokontroll Large via Werlabs. Igår gick jag till provtagningstället som finns i Linköping och tog mitt blodprov. Man ska fasta 12 timmar innan man tar provet och jag såg till att ha fastat 14 timmar. Jag brukar fasta regelbundet så det var inga problem.

På plats gick det fort. Det var ingen kö så jag fick komma in till sköterskan direkt som tömde lite blod från mitt armveck. Betalat för provet hade jag gjort innan på Werlabs hemsida. Sedan skickas provet till Werlabs för analys, och idag (en dag senare) fick jag mina första provsvar. Det trillar in nya värden hela tiden.

Det är i princip grönt hela vägen. Bra blodsocker, blodfetter, ingen järnbrist (viktigt för oss kvinnor som ofta har brist här), schysst immunförsvar och så vidare. Mitt levervärde var däremot i den övre regionen av vad som anses normalt, ni ser den gula rutan i listan. Vad det beror på vet jag inte. Klickar man på namnet kommer det upp mer information, och där finns att läsa att högt värde oftast beror på stor alkoholkonsumtion. HAHA, tänkte jag. Jag som inte dricker. Alltså då snackar vi ingenting. Inte ens lättcider. Niet. Nada. Inte en klunk since ever. Jag är den nyktraste person jag känner.

Får jag själv spekulera så skulle jag tro att det är en biverkning från när jag åt antidepressiv medicin. Den har jag lyckats sluta med helt (efter många försök och svåra utsättningssymptom) i somras. På hemsidan ska man få en analys av provsvaren från en läkare, och det ska bli intressant att läsa.

Jag är icke spronsrad utan är bara en nyfiken individ som gillar att företag gör det den allmänna vården inte tar sig an!

werlabs_dessise2016

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna 27 december, 2018 at 11:33

  Tack för bra blogg. Har bestämt mig för att ta blodprov och tittar runt nu när det finns mer tid. Ser att werlabs stora kontroll innehåller 32 provsvar medan https://medisera.se/ har 35 st och http://www.blodkollen,se 30 st. Har du testat någon av de andra aktörerna?

  • Reply dessi 27 december, 2018 at 20:58

   Hej! Tack :)

   Tyvärr har jag bara testat Werlabs då Medisera inte erbjuder provtagning i Linköping. Blodkollen har i och för sig provtagning i Norrköping. Men ska jag göra ett nytt test väljer jag nog Werlabs igen ändå :)

 • Reply Anna 10 januari, 2019 at 15:40

  Nu blev det medisera, tack för din tid!

 • Reply Jossan 26 november, 2019 at 17:15

  Det verkar som att det finns i Linköping, men kanske inte gjorde det tidigare Dessi? Se https://medisera.se/vara-provtagningsstallen/linkoping/

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.