CrossFit

Reebok CrossFit Linköping

CrossFit Linköping har slagit upp sina dörrar idag. Efter mysig fika med Frida åkte jag och Fredrik på ett prova på-pass och vi kan båda konstatera att det är grymt bra träning!

Tanken med CrossFit är att du ska få en allround ”fit” kropp, man specialiserar sig inte utan tränar varierat. Man utför styrkeövningar blandat med konditionsövningar i ett högt tempo vilket förmodligen är den bästa träningen du kan få. Såhär står det på Reebok CrossFit Linköping’s hemsida:

CrossFit är en träningsform som kombinerar dom mest effektiva träningsmetoderna inom tyngdlyftning, gymnastik och högintensiv konditionsträning. Det finns ingen form av träning som arbetar med en större variation av övningar och modaliteter.

På CrossFit Linköping finns det varken spinningcyklar eller maskiner.
Istället hittar du pull-up räcken, kettlebells, ringar, skivstänger och en stor öppen yta att träna på. Vi gör knäböj, lyfter från marken, springer, hoppar, kastar och klättrar – vi rör på oss på det sättet kroppen är konstruerad att röra på sig – vi tränar funktionellt. Vi utför rörelser som efterliknar de som vi gör i vardagen. Du gör till exempel sällan en bicepcscurl när du ska ta upp ditt barn, så varför skulle du göra det på gymmet?

På CrossFit Linköping tränar vi hårt, hårdare än de flesta tror att dom är kapabla till och vi gör det tillsammans. I grupper om max 10 personer hjälper vi varandra till att bli starkare, smidigare och snabbare. Tack vare ett begränsat antal deltagare på klasserna kan vi försäkra oss om att vi instruktörer kan ge alla individer den uppmärksamheten de behöver för att träna med kvalitet och säkerhet. Du kommer utmanas både mentalt och fysiskt i våra träningspass och du kommer att känna att kamratskapen kommer hjälpa dig när det känns tungt. Gemenskapen i CrossFit är vår största styrka. Inom CrossFit Linköping finns det inget utrymme för egon eller dåliga attityder.

Först körde vi uppvärmning sen övade vi på tekniken i knäböj med och utan vikt och thrusters. I en thruster håller du i en stång, går ner i knäböj, går upp och skjuter ifrån med höften och lyfter stången över huvudet. Se videon:

Sen körde vi en WOD (Workout of the day). AMRAP (As Many Rounds As Possible) 10 min:

• 7 thrusters
• 7 burpess
• 7 situps

Jag orkade 4,5. Sen var jag död. Benen skakade och svetten sprutade. Jag tog i så jag nästan grinade men jag använde det som energi till att orka en till och en till istället för att ge upp. Jag är bra på sånt. Jag ger aldrig upp. Jag är bra på att testa nya saker och jag är bra på att ta i. Men vet ni att jag inte klarar en enda situp? Ni vet en sån där man går ända vägen upp till sittande position? Jag fick göra crunches istället. Shit, det får bli ett slags delmål känner jag. En situp ska man väl för fan klara?

Jag gillade upplägget på passet och instruktörerna Andreas och Martin gick runt bland alla och kollade så att tekniken såg bra ut och hejjade på oss. Det gillade jag! Efteråt stannade vi kvar en stund och snackade lite med dem och fick med oss en varsin keps och svettband med CrossFit-logotypen på. Här kommer jag nog bli stammis.

Vill ni läsa mer om vad CrossFit är, och hur ett pass ser ut. Gå då in på Hälsonötens braiga blogg och läs inlägget:

Vad är Crossfit?

När vi kom hem åt jag Ben & Jerry’s. Fuck diets känner jag just nu!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Karin 2 februari, 2012 at 10:47

  Du är så grym med din träning- en riktig inspiration!

  • Reply dessi 2 februari, 2012 at 13:50

   Tack Karin! Vad kul att höra :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.