Livet

Reka fotoplatser + nya planer hemma

Jag har några favoritplatser när jag fotograferar gravida eller familjer. Men då och då vill jag förnya mig och hitta nya platser. Nästa helg ska jag fota en familj som ska utökas och bli fem. Jag har fotograferat deras två första graviditeter och nu blir det alltså den tredje.

Olika platser i naturen funkar olika bra under olika årstider. Nu när det inte är någon snö ute och allt för det mesta bara är brunt så brukar jag gilla att fotografera på platser med högt växande vegetation som högt gräs eller vass, där det finns ett vattendrag eller där det finns fina trädstammar som kan rama in bilderna. Alternativt en granodling eller liknande som ger mustig grönska i bilderna.

Idag var jag ute och rekade en plats där jag varit tidigare men aldrig fotograferat porträtt på. Den platsen fungerar ganska bra i och med att den är inhängnad av gärdesgård så små barn inte kan rymma så lätt :) Här går heller ingen trafik och det finns olika små platser för att få variation i bilderna. Kanske blir det här som nästa helgs gravid- och familjefoto äger rum?

När vi kände oss klara åkte vi till Gamla Linköping och besökte Historiska Kompaniet och Cloettaboden.

Ikväll har vi annars planerat om lite här hemma. Jag kommer testa att ha mitt hemmakontor i en alkovliknande del av vardagsrummet då jag inte riktigt kommit överens med mitt egna rum. Vi flyttade ju till en stor 4:a i Södra Ekkällan i somras och tanken var att Fredrik och jag skulle ha varsitt kontor. Men mitt rum är ganska mörkt och jag känner mig lite isolerad när jag sitter där inne.

På kvällspromenaden kom vi på idén att flytta ut min dator till vardagsrummet och använda mitt gamla kontor till ett TV-rum. Vi har ingen TV i vardagsrummet då vi tycker det är mysigare att umgås och lyssna på musik där. När vi ska se något program på TV så använder vi min MacBook, och det funkar ganska bra, men vi har ju en jätteTV i källarförrådet som vi inte använder som vi faktiskt kan ta åter i bruk. Drömmen att ha ett mysigt TV-krypin med stor mjuk soffa med hög rygg!

Imorgon ska jag jobba igen efter att ha haft en lång ledighet i december. Det har varit lite att göra så jag har varit delvis ofrivilligt ledig. Gillar inte att ha så här lite att göra, men så här är det för de flesta bostadsfotografer.

Jag har ett bröllop jag ska fotografera i februari och det ser jag verkligen fram emot! Annars är det så lång tid mellan att bröllopssäsongen är slut och tills den startar igen.

Hoppas ni får en fin vecka!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply mikaela 6 januari, 2020 at 14:03

  Åh, där i Bjärka-Säby, det är så fint där! Där förlovade vi oss och har tagit våra fina bilder på årsdagar och annat. Love it!

  • Reply dessi 6 januari, 2020 at 16:00

   Är det sant? :D Vad fint! Den blivande trebarnsmamman verkar gilla platsen så jag tror vi kommer fota där, yay!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.